ajatuksia

Olen iloinen – eli siis bimbo?

marraskuu 1, 2017

Olen saanut elämäni aikana kuulla aina ajoittain kommentteja luonteestani.

Useimmiten palaute on positiivista, mutta välillä iloinen meininkini tuntuu herättävän joissain tyypeissä epäilyksiä. Esimerkkinä tästä: eräässä entisessä työpaikassani sain kuulla, että minusta oli jossain kahvipöytäkeskustelussa puhuttu ”liian iloisena” ja ajateltu ettei sellainen innostus ja naureskelu voi olla aitoa. Että vakavaa sen olla pittää jos tosissaan tehdään töitä – tämän epäilen olleen näiden henkilöiden näkemys persoonastani.

No, voin kertoa nyt näillekin ex-kollegoilleni, että olen kyllä muuttunut. Realiteettejä on iskeytynyt ihan viime aikoinakin elämän tuulilasiin aiempaa enemmän muun muassa äitiyden, lapsiperheen arkirumban pyörittämisen sekä koiran vatsatautien myötä – mutta arvatkaa mitä (ja epäilijät valmistautukaa ärsyyntymään):

Olen entistä iloisempi! Ja entistä enemmän innoissani elämästä.

On se nimittäin niin että omalla kohdalla tämä elo on vaan parantunut kun on saanut vähän vuosia mittariin ja kokemuksia sydämen perukoille.

Enkä, edelleenkään, voi ymmärtää ihmisiä joiden mielestä palaverit ovat aikaa, jolloin ei saa nauraa, innostua tai iloita.

En myöskään aio lopettaa hymyilyä naapureille (niillekin jotka eivät moikkaile tai suupieliään liikuta vastaukseksi), uskomista hyviin asioihin ja ihmisiin, innostumista, hihkumista ja omille vitseilleni hekottelua.

Uskon nimittäin, että ilo on tarttuvaa. (Henkilöt joihin kupliva iloisuus ei tartu – noh, he ovat oma kastinsa.) Ja jos jotain tämä universumi kaipaa niin se on lisää hyvää fiilistä ja lämpöä!

Ja hei, vaikka matkan varrella saattaisinkin joitain tyyppejä ärsyttää on asenteeni nyt ja aina samanlainen:

elä ilon kautta ja näe hyvä ympärilläsi.

 

Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille!

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Suvi marraskuu 1, 2017 at 4:18 pm

  Älä koskaan muutu hapannaamojen takia 🙂 Iloisuus on hyvä asia!

  • Reply Viola marraskuu 2, 2017 at 8:39 am

   Näin olis tarkoitus toimia! Pitää pitää omasta hyvästä fiiliksestä kiinni silloinkin kun ympärillä olevat yrittäisivät sitä sammuttaa 🙂

 • Reply Huihai marraskuu 2, 2017 at 9:41 am

  Hei; Teini-iässä vuosia sitten luin lauseen:” Hymy on kasvojen ikkunassa näkyvä valo, joka kertoo, että sydän on kotona”. Nyt kun vuosia paljon mittarissa, ajatuskin on selvinnyt ja osaan allekirjoittaa tuon lauseen hymyillen😄. Hienoa, että meitä ”bimboja” löytyy. Koitapa joskus hyräillä kadulla kävellessä. Sillä ainakin saa ihmiset hymyilemään (tai luullaan pöljiksi). Kyllä iloa ja naurua maailmaan mahtuu. Iloinen ihminen on aina kaunis. Jatka sinäkin vaan hymyilemistä, kyllä joku aina vastaa ja voi jopa tulla paremmalle tuulelle.😊

  • Reply Viola marraskuu 4, 2017 at 9:45 am

   Bimboilu kunniaan, kyllä vain! 😉

 • Reply Maarit marraskuu 2, 2017 at 10:51 am

  Jälleen kerran kutkuttavan ihana kirjoitus Sinulta, Positiivinen ihminen. Mä niin sain kiinni kirjoituksesta. Mikäs sen parempaa esim. kuin pissat housussa räkättäminen=tehokkain terapia😉 naurua ja onnenhippuja sinulle ja perheellesi!

  • Reply Viola marraskuu 4, 2017 at 9:43 am

   Hahaa, niinpä räkätysterapia on parasta – ja se toimii!!!

   Ihanaa marraskuuta sinulle <3

 • Reply Katriina / Vesta box marraskuu 2, 2017 at 12:43 pm

  Tämä teksti saa niin ihanan merkityksen, kun ilo ei olekaan vain tunne vaan rakkain ihminen. 😊Tyttäreni toinen nimi on nimittäin Ilo ❤️

  • Reply Viola marraskuu 4, 2017 at 9:42 am

   Vau, upea nimi!

 • Reply Katariina marraskuu 3, 2017 at 5:54 am

  Se on jännä kun teit sitten mitä tahansa niin koskaan ei voi kaikkia miellyttää; aina olet jonkun mielestä liian iloinen tai liian negatiivinen, liian laiha tai liian lihava, liian sosiaalinen tai liian hiljainen, liian epänormaali tai liian normaali.. 😀 Joku aina pahoittaa mielensä ja hyökkää kimppuun! Mut Viola, toivon että oot aina toi hymyilevä onnea ja hyvää energiaa säteilevä energinen upea pakkaus! Oot ihana <3

  • Reply Viola marraskuu 4, 2017 at 9:41 am

   Oi mikä ihana viesti, kiitos tästä päivän mahtavasta aloituksesta näiden sanojen lukemisen myötä! 🙂 <3 Ja iloista marraskuun jatkoa sulle Katariina!

 • Reply Mardy marraskuu 4, 2017 at 7:49 pm

  Voi, miten kirjoituksesi upposi minuun. Ihan kuin olisin lukenut itsestäni. Olen siis kovin iloinen ja nauravainen ihminen ihan luonnostaa. Kaikki ei siitä niin välitä, sen aistii. Mutta en anna sen häiritä. Mieleenpainuvin kommentti minkä olen saanut on, kun eräs sijainen töissäni totesi: ”Älä ota tätä negatiivisesti, mutta vaikutat ihan ulkomaalaiselta, kun olet niin iloinen ja nauravainen, sinä loistat erilailla kuin perus suomalaiset.” Eihän tuollaista palautetta voi ottaa kuin positiivisesti vastaan :).
  Kiitos Viola!

 • Reply Tuuls marraskuu 5, 2017 at 7:06 am

  Ihanaa lukea näitä sinun päivityksiä, hymy ja ilo on ihan parasta, eihän siitä voi tulla muutakin kuin hyvä mieli kaikille. Lisää vaan toivoisin hymyileviä ihmisiä joukkoomme 😍

  • Reply Viola marraskuu 7, 2017 at 8:13 pm

   Ihana kommentti! Kiitos siitä 🙂

 • Reply Jessica marraskuu 8, 2017 at 5:42 am

  Mä en ymmärrä minkä takia iloisuutta pidetään outona. Itsekin oon ollu aina tosi ilonen ja oon saanu kuulla onneks tästä asiasta vaan positiivista kommenttia. Saan myös kuulla, että mulla on taipumusta nauraa ja hymyillä, vaikka mulla olisi itselläni asiat kuinka huonosti tahansa, ja tottahan se on. Näin mä yleensä teen. Mut mä en oo koskaan tehnyt sitä väkisin. Ilosuus se vaan kumpuaa tuolta jostain. Täytyy kyllä nyt sanoa, että elän elämässäni todella vaikeita aikoja, joten myös hymyni on hyytynyt…ei siksi etteikö olisi kiva olla ihmisten kanssa vaan siks kun oma hyvinvointi on laskenut roimasti. Ei tule nähtyä ihmisiä enää niin usein kun voimat ei vain riitä, mutta sitten kun näen jonkun ja tulee se hymy niin mä tulen iloiseksi jo vaan sen takia kun mulla on hymy taas kasvoilla. Mulle tulee itselleni heti parempi mieli. Sitä iloisuutta ja hymyä oikeesti kaipaa kun se yhtäkkiä vaan katoaa, joten minkä ihmeen takia siitä ilosta, hymystä ja positiivisuudesta ei saisi nauttia?! Jokainen ihminen kokee jossain vaiheessa elämää tilanteen kun se hymyn oikeesti vaan katoaa….joillaki vaan hetkeks, joillaki pidemmäks ajaks. Miksi siis himmailla sitä kun on iloinen? Maailma on täynnä pahoja, surullisia, vaikeita ja kamalia juttuja jotka vaan muuttaa hymyn itkuksi, vihaksi ja otsarypyiksi, eikö sen hymyn voisi siis antaa olla kasvoilla niin paljon kuin mahdollista ja antaa sen näkyä vaikka kuuhun asti!

  • Reply Viola marraskuu 11, 2017 at 1:23 pm

   Kaikkea hyvää sinne Jessica ja paljon tsemppiä, halauksia ja voimia! <3

  Leave a Reply