Bloggaaminen

Olen huono bloggari – tässä syyt siihen

helmikuu 1, 2018

 

Tajusin tänään, että taidan olla aika surkea bloggari. Minulla oli (harvinaisesti) hetki aikaa lueskella hienoa Aamukahvilla-blogia, ihastella sen kuvia ja taidokkaita tekstejä. Ihastellessani kyseisen blogin kirjoittajan, Henriikan, sanan säilää iski tajuntaani kylmä havahtumisen fiilis: voi juma olen huono bloggari.

Tämä johtuu muun muassa seuraavista seikoista:

En kykene selkeän säännölliseen postaustahtiin. Syytän tästä kyllä ihan rehdisti elämäntilannetta, mutta silti se vähän nolottaa. Kun pitäisi tuottaa jatkuvasti jotain sillä blogilla olisi hyvä olla sitoutunut yleisö. Ouh.

Saan monenlaisia ideoita, eri aiheista, koko ajan. Näin ollen en ole osannut linjata blogini ytimeksi mitään yhtä tiettyä teemaa.

Kännykän kuva-arkistoni huutaa tyhjyyttään mikäli sieltä haluaisi löytää kuvia vaikkapa rennoista sunnuntaibrunsseista, kivoista kirppiksistä Berliinissä, pastellisävyisistä taivaanrannoista tai tuliterästä juoksuasusta. Sen sijaan puhelimeni muisti on täynnä kuvia lapseni takaraivosta (kts. kuva), leikkauskauluri päässään ympäriinsä hiihtelevästä koirastamme sekä asunnostamme – kuvissa on aina mikä milloinkin nurkka uudesta kämpästämme (ilmeisesti kuvan ottamishetkellä olen saanut taas jonkun sisustusidean – mutta kuvia selatessa en ikinä muista minkä).

Edelliseen kohtaan vedoten, blogini kuvamaailma ei tosiaankaan ole aina harmonisen yhtenäinen. 

En ehdi käymään blogikekkereissä. Tämä seikka johtuu useimmiten eräästä pienestä, takatukkaisesta miehestä. Tosin jos rehellisiä ollaan: mitkään kemut missään eivät aidosti koskaan voi voittaa edes sitä harmaintakaan hetkeä hiekkalaatikolla päivittäisen kavaljeerini seurassa.

Edellisestä pointista tullaan aasinsiltaa pitkin tähän: olen tylsä. Vietän päiväni tosiaankin aika lailla siellä hiekkalaatikolla, Prismassa, metsissä ja puistoissa, pyykkikonetta tyhjentämässä ja (jälleen uutta) ateriaa kokkaamassa. Mutta sitten vielä suurempi tunnustus: tykkään elämästäni ihan hulluna. Vaikka joskus lapsiarkimylly hieman puuduttaakin (sillä ketä se ei puuduttaisi?) niin itselleni aika kotona poikani kanssa on korvaamattoman hienoa. Joka päivä teemme retkiä, käkätämme aivan järjettömän huonoille jutuille ja bongailemme autoja (bussit ja pakettiautot ovat parhaita). Eli siis: tylsää blogikansalle – mutta sydämelleni? Ihan parasta.

Sellainen bloggari siis täällä. Ja sanottakoon niille, jotka saattavat lukea tämän jutun luullen, että se ei olisi tehty ironia mielessä ja pilke silmäkulmassa: älkööt huoliko! Olen nimittäin tullut sellaiseen ikään (eläköön 31), etten oikeasti välitä enää siitä ”mitä pitäisi” tai ”mitä saisi” tehdä. En enää.

Nyt vain koen, nautin ja teen. Ja tietty: bloggaan. Juuri sillä tavalla kuin elänkin: vähän sekavasti, mutta aina täysin sydämin ja hommaan heittäytyen.

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply kata helmikuu 1, 2018 at 9:29 am

  Ainakin sun blogi on sun näköinen. Se just tekee siitä ihanan persoonallisen ja tuo väriä. Ettei kaikki ole aina siitä glitteriä ja niitä hienoja sunnuntaibrunsseja! 😉

 • Reply Viola helmikuu 1, 2018 at 9:37 am

  Oi kiitos Kata, tää piristi!

 • Reply Jessica helmikuu 1, 2018 at 10:11 am

  Tuon tähän nyt toisen perpektiivin esille 😉
  1. No sulla riittää vilskettä ja vilinää arjessa kun on pieni lapsi, joten aina ei ole aikaa kirjottaa ja no sit kun on aikaa, haluaa ottaa vaan rennosti. Itseni kohdalla ei haittaa vaikka ei säännöllisesti tule postauksia. No myönnettäköön, mua ärsyttää sellaset bloggaajat ku kirjottaa tyyliin joka päivä ja haluis lukea ne kaikki, mut aika ei vaan riitä. + epäsäännöllisyys tuo sen fiiliksen et ” jes nyt Viola on kirjottanu jotain haluun lukee sen heti. ++ edelleen luen sun blogia, niinku oon ihan alusta asti tehny 😉

  2. Musta on kiva kun yhdessä blogissa on laajasti asioita. Eikä esim. vain liikunta juttuja, lapsi juttuja, meikki juttuja jne… vaan vähän kaikkea.

  3. Kuvat ne on toki kivoja, mut sulla on kuitenki puhelin täynnä sellasia kuvia joilla on kunnon tarina. Ne on todellisia, eikä luo sellasta kauheeta illuusiota kun joidenki kuvat esim. instassa. Todellisuus kunniaan!

  4. No itsekin jo sanoit, että se on kultaakin arvokkaampaa viettää aikaa lapsen kanssa hiekkalaatikolla. Kyllä niitä tilaisuuksia ja tapahtumia tulee.

  5. Ah siis voiko olla ihanampaa ku arki!! Mua rupee ainaki masentaa jos luen jonkun blogia ja se tyyppi tekee koko ajan jotain siistiä. Sit rupee aattelee, et oma elämä on tylsää ja huono, vaikka se on oikeesti aika hyvä ja just itselle sopiva. Joten mielelläni seuraan ihan perus arkea.

  Tässä on mun ajatukset. Huom. En ottanu vakavuudella sun tekstiä 😉 Eli siis tykkään ajatuksestasi, että bloggaat juuri sillä tavalla kun elätki! 🙂 I like it….. no I love it!!!!

  • Reply Viola helmikuu 1, 2018 at 12:28 pm

   Jessica, sun kommentit saa kyllä aina mielen niin iloiseksi! <3 Kiitos - taas kerran. 🙂

 • Reply Kide helmikuu 1, 2018 at 10:12 am

  Musta on ihanaa että on erilaisia blogeja! En itse jaksaisi lukea vain ”täydellisiä” blogeja (joilla blogien pitäjät yleensä yrittävät elää, mikä tarkoittaa myös isoa määrää kaupallisia yhteistöitä, ja niistä aika harva oikeastaan osaa kirjoittaa nautinnollisia postauksia, Henriikalla on kyllä tuokin taito hyppysissään) – moni lemppareistani on vähän rosoisempi ja kotikutoisempi. Sun blogisi on just hyvä tällaisena!

  • Reply Viola helmikuu 1, 2018 at 12:26 pm

   Voi ihana kuulla että tykkäät, kiitos!

 • Reply Johanna helmikuu 1, 2018 at 2:58 pm

  Täällä myös fanitan blogiasi sellaisena kuin se on. ”Tylsä” arki on mitä parhainta <3

  • Reply Viola helmikuu 1, 2018 at 7:53 pm

   Ihana kuulla, kiitos Johanna!

 • Reply Paula helmikuu 1, 2018 at 3:49 pm

  Blogisi on hyvä juuri näin. Kiitos siitä.

  • Reply Viola helmikuu 1, 2018 at 7:53 pm

   Kiitos Paula, nämä kommentit piristivät kummasti tämän arkisen bloggarin lumimyrskypäivää :)!

 • Reply piia / On elettävä huolella helmikuu 2, 2018 at 1:35 pm

  Ai että. Olen ihan samanlainen! Itse asiassa taidan varastaa tämän postausidean, ehkä saisin kirjoitettua edes jotain…
  Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Viola helmikuu 3, 2018 at 8:53 pm

   Kiva jos sait ideaa omaan postaukseen, todellakin saa varastaa! 🙂 Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  Leave a Reply