Elämä

Voisinko asua täällä?

heinäkuu 14, 2018

Viime aikoina olen potenut pahanlaatuista talokuumetta. Tämä on hyvinkin huono harraste nykyisessä elämäntilanteessa, sillä oman talon ostaminen ei ole meidän poppoolle lainkaan ajankohtainen asia. Että dream on girl, voisi joku kuivakasti tähän sanoa.

Omaan persoonallisuus-soppaani on syntymässä kuitenkin kauhottu enemmän sitä ikuisen unelmoijan-boolia kuin realistista järkijuomaa – ja näin olenkin sinnikkäästi jatkanut unelmointiani elämän faktoista huolimatta.

Olimme taannoin mini-roadtripillä miehen ja lapsen kanssa ja sen aikana kävelin muun muassa Tammisaaren idyllisillä puutalokujilla ja siellä sitten mietin: voisinko asua täällä?

Koko elämäni (pieniä ulkomaan pätkiä lukuun ottamatta) Helsingissä asuneena en tiedä, minkälaista olisi asua muualla. Mikä olisi se oma, uusi paikka?

Helsinki on myös asettanut haaveille aika kovan vastuksen, sillä tämä kaupunki nyt vaan on niin mielettömän rakas.

 

Joka tapauksessa nyt olisi hauska kuulla teiltä kokemuksia aiheesta:

Oletteko tehneet isoja muuttoja (uusi kaupunki/toinen maa) viime aikoina elämässänne?

Otan myös ilolla vastaan vinkkejä asumisen kannalta Suomen mahtavimmista kolkista ja kaupungeista –

ihan vaan tulevan varalle….

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hertta heinäkuu 14, 2018 at 9:23 pm

  Toiseen maahan en ole ikinä muuttanut, edes lyhytaikaisesti, mutta kotimaamme eri paikkoja olen kolunnut..(7 eri kaupunkia/kuntaa.) Kaikki eteen tulleet työnhaut ja muutot on olleet omituisia päähänpistoja ja isoja hyppyjä tuntemattomaan. Siitäkin huolimatta olen pääosin tyytyväinen omaan elämääni, on ainakin tullut vuosien varrella opittua kaikenlaista tästä elämästä! Niin ja sinkkunahan onkin helppo mennä ja kokea, kun ei ole ”hidasteita” matkassa. Saa nähdä mistä se mukava hidaste tarttuu matkaan vai tarttuuko edes..😍😉
  Terkkuja siis Inarista – En voi muuta sanoa kun että täällä on ihmislapsen hyvä olla!😊 Ainakin hetken aikaa..🙈 Haaveissa taas maisemanvaihdos mutta kun ei tiedä mihin sitä seuraavaksi suuntaisi.😊

  • Reply Viola heinäkuu 18, 2018 at 9:53 am

   Oi vau, Inari! En ole koskaan ollut siellä, mutta kovasti haluaisin sinnekin pian päästä. Ihanaa kesää sulle!

 • Reply Merimiehen vaimo heinäkuu 15, 2018 at 6:39 am

  Me muutimme 200km päähän. Hienosti olemme sopeutuneet tänne ja viihdymme hyvin täällä 😊 Terveisiä helteisestä Kotkasta!

  • Reply Viola heinäkuu 18, 2018 at 9:48 am

   Ihana kuulla, että teille muutto uuteen paikkaan oli hyvä juttu! 🙂 Terkut takaisin sinne Kotkaan!

 • Reply Maallemuuttaja heinäkuu 18, 2018 at 2:41 pm

  Hei,

  Voin lämpimästi suositella Fiskarsia! Pieni kylä, jossa hyviä ravintoloita, mukava tunnelma, kiva yhteisö, todella kaunis luonto ja taide on vahvasti läsnä. Vaikka olen syntyperäinen helsinkiläinen, niin Fiskarsiin sopeutuminen on ollut todella helppoa. Ainoa mitä en suosittele, on työskentely Helsingissä ja asuminen näin kaukana, sillä matkat erityisesti talvella ovat raskaita ja Hangontie on osittain ilman valoja. Yrittäjänä toimiminen tai lähikaupungeissa työskentely tai etätyö toimii hyvin täältä käsin. 🙂

  • Reply Viola heinäkuu 20, 2018 at 9:38 am

   Fiskars ON ihana! <3 Juuri oltiin siellä miniroadtripin myötä yksi päivä ja se on kyllä hurmaava pieni kylä. Ihana kuulla, että sulla hyvä kokemus Helsingistä pienemmälle paikkakunnalle muuttamisesta. 🙂 Sitä jäin tosin miettimään, että miten totuit palveluiden puolesta FIskarsiin? Siellä kuitenkin varmaan kaupat (isommat) plus peruspalvelut jossain kauempana?

 • Reply Jenni heinäkuu 18, 2018 at 9:05 pm

  Heippa! Itse muutin vuosi sitten Tampereelta, jonka vieressä ja itse kaupungissa olin koko siihen astisen elämäni asunut, poikaystävän luo Etelä-Pohjanmaalle hyvinkin pieneen kuntaan. Vuotta myöhemmin voin todeta eläneeni aiemmin Tampere-kuplassa. Tätä en olisi oikeasti tajunnut ilman repäisyä kaikesta tutusta. Oikeastaan se tuntuu nykyään helpottavalta! Kupla on rikki ja elämä kuljettaa johonkin suuntaanja vaikkei se ole tampere, se on okei! Tätä muutosta pehmensi toki se, että mökki on aiempaa lähempänä ja tukikohtana aiempaan elämään. Mutta sosiaalisen elämän rakentaminen on ainakin itselle ollut haaste uudella paikkakunnalla, eikä etätyö ja poikaystävä, joka ei myöskään ole tältä seudulta kotoisin auta asiaa. Silti olen huomannut nauttivani pienemmän paikan rauhasta. Toivottavasti uskallat kokeilla jos sopiva mahdollisuus astuu elämään jossain kohtaa! Aina pääsee takaisin ja itsensävoi yllättää löytämällä uusia puolia erilaisessa ympäristössä.

  • Reply Viola heinäkuu 20, 2018 at 9:40 am

   Ihana kuulla tästäkin kokemuksesta. Aivan mielettömän antoisaa lukea näitä kaikkia teidän kommentteja aiheesta! 🙂

   Ja tosiaan toivon, että mahdollisuus Hki-irtiottoon joskus tulee sopivana ajankohtana – itsekin kun koko elämäni täällä asunut, joten luulen että voisi olla monella tapaa hyvä kokemus asua (ainakin jonkun aikaa) muualla.

 • Reply Jonna elokuu 5, 2018 at 9:09 pm

  Sen verran voin sanoa, että omien kokemuksen kautta tiedän sen ainakin omalla kohdallani, että ympäristöllä on valtava merkitys. Se ei varmasti kaikilla ole näin, mutta sitä on hyvä tutkia ennen ku tekee isoja päätöksiä.

  Me asuttiin Oulun keskustassa neljä vuotta ja sitten päätettiin muuttaa talokuumeessa 30 kilometrin päähän pellolle. Rakennettiin talo ja se ei ollut meidän juttu. Ei taloudellisestikaan. Jäätiin syvästi kaipaamaan pyöräilyä, autottomuutta, puistoja (!), palveluja ja sitä, että oltiin perustettu perhe asuessamme keskustassa.

  Alle 2 vuotta oltiin omakotitaloasujia kunnes myytiin se ja nyt meitä on kaksi lasta, minä ja mies ja asutaan kolmiossa yli 30 neliötä pienemmässä kodissa saman kadun varrella, mistä lähettiin. Oulu on ihana ja meidän koti!

  En todellakaan suosittele näin rankkaa ”oppitietä”. Tuli nimittäin kalliiksi muutenkin kuin taloudellisesti 😉

  • Reply Viola elokuu 6, 2018 at 11:34 am

   Kiitos tästäkin näkökulmasta, näitä juttuja itsekin paljon miettinyt. Mutta onneksi teillä nyt hyvä tilanne ja omantyylinen asunto sekä ympäristö! 🙂

 • Reply Jasmine syyskuu 13, 2018 at 4:46 pm

  Pakko sanoa että itse muutin jenkkeihin nelisen vuotta sitten ja nyt talvella olisi muutto takaisin suomeen, Rovaniemelle miehen kanssa. Itse olen kotoisin Vantaalta. Aika jänskää on että miten sitä tottuu siihen, siellä tosin molemmat halutaan asua. 😀

  • Reply Viola syyskuu 13, 2018 at 7:05 pm

   Vau aikamoisia muutoksia siis! Ei ainakaan ole tylsää elämä, kun tuollaiset maisemanvaihdokset :). Rovaniemellä pitäisi joskus päästä kyllä itsekin käymään!

  Leave a Reply