Fiiliksiä

DIY Pumpkin Latte

lokakuu 2, 2018

 

Olen virallisesti seonnut syksystä. Viime viikonloppuna kävimme kurpitsafarmilla poimimassa itsellemme muutamat oranssit herkut mukaan – ja ah sitä onnea, kun tajusin mitä kaikkea kurpitsoista voikaan tehdä.

Aloitin piirakalla eli jenkkiläisellä pumpkin piella. (Erittäin ihana piirakka tuli!)

Sen jälkeen siirryin mahdottomalta yhtälöltä tuntuvaan reseptiin; kotona valmistettuun pumpkin latteen eli syyskauden mausteilta ja kurpitsalta (hienoisesti) maistuvaan kahvijuomaan. Tuntui riskaabelilta heitellä tutun kauramaito + espresso-seokseni sekaan kurpitsasosetta ja läjäpäin mausteita, mutta kas kummaa; juoma oli aika lailla identtistä kahviloiden herkkujuomiin verrattuna.

Oh happy day!

 

 

Mikäli suusi jo siellä napsaa pumpkin laten toivossa, niin ei huolta – resepti juomaan tulee tässä:

 

DIY Pumpkin Latte

(vegaaninen)

1 annos

 

1 ruokalusikallinen kurpitsasosetta (joko itse soseutettua tai valmista)

1/4 tl piparkakkumaustetta

pieni ripaus mustapippuria

1 rkl intiaanisokeria (tai haluamaasi makeuttajaa)

ripaus vaniljauutetta

n. 2 dl kauramaitoa (iKaffelle suositus)

1 shotti espressoa

(kasvipohjaista kermavaahtoa)

 

-Lämmitä kurpitsasose ja mausteet kattilassa. Sekoita kunnes seos on kuumaa, varo palamista.

-Lisää sokeri. Sekoittele kunnes seos on paksun siirappimaista.

-Lämmitä maito (erillisessä kattilassa/mikrossa). Lisää vanilja maitoon.

-Yhdistä mausteseos ja maito blenderissä kunnes seos on kunnolla sekoittunut.

-Lisää kahvikuppiisi tai -lasiisi espresso ja kaada maitoseos sen päälle.

-Koristele annos halutessasi kasvipohjaisella kermavaahdolla sekä ripauksella piparkakkumaustetta/kanelia!

 

NAM.

 

 

 

-V

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply