Fiiliksiä

Instagramin helmiä (ja miksi täydelliset kuvat ärsyttävät)

lokakuu 7, 2017

Instagram on ehdottomasti oma lempparini mitä tulee erilaisiin somekanaviin. Olen aina ollut hulluna toimiviin visuaalisiin kokonaisuuksiin ja näin ollen makeiden uusien IG-kanavien löytäminen saa meikäläisen edelleen innostuneeksi.

Vaikkakin juuri kirjoitin juuri hiljattain (pakon edessä) sattuneesta kännykkäpaastostani – on silti sanottava, että Instan päivittäistä seuraamista kaipaan kyllä aidosti. (Varaluurilla kun ei vaan jaksa edes yrittää – epäilen että Instan avaaminenkin veisi yhden aamupäivän.) On mahtavaa, miten nykyajan teknologia voi tuoda kännykän näytölle niin taidetta, muotia, ruokatrendejä kuin fitnessvinkkejäkin.

Ja minkälaista visuaalista karkkia Instagram tarjoaakaan! Esteetikon sieluhan siinä ihan lepää.

 

Asialla on kuitenkin myös kääntöpuoli.

Se hemmetin täydellisyys kun vaan on joskun niin kieroutuneen harhaanjohtavaa.

Vaikka asian tiedostaisikin – no eihän kenenkään elämä ole pelkkää täydellistä brunssia ja ihanan roosaa asukokonaisuutta 24/7 – on helppo silti hukuttautua täydellisen viilatuiksi muokattujen kuvien maailmaan… ja tuntea omassa elämässään huonommuuden fiiliksiä alta aikayksikön.

Olen huomannutkin itse viime aikoina alkaneeni lämmetä uudenlaisille kuvamaailmoille. Hieman tylsän virheettömiksi hiottujen kuvien sijaan on välillä virkistävää nähdä naururyppyjä, aitoja ilmeitä, spontaaneja tilanteita ja ei-aina-niin-symmetrisen-harmonisia aamiaisannoksia.

 

Omia suosikkejani ovat tällä hetkellä muun muassa nämä kuvatilit:

Uusi Muusa – Suositun sivuston IG-tili on rehellisen raikas – juuri kuten se lupaakin.

Valtavan ihana – Mahtavan kirjauutuuden ympärille rakennettu tili, jota pitävät kirjan kirjoittajat Hanna ja Aino-Kuutamo. Body lovea ja muuta ihanaa – tsek tsek.

Hilary Rushford – No okei okei, tämä on hyvinkin viilailtu kuvatili, mutta diggaan tämän mimmin aidosti ilosta, värikkyydestä ja kuplivuudesta.

Yoga Girl – Tätä IG-tähtöstä seuraa jo yli 2 miljoonaa (w-o-w) ihmistä! En itse niinkään erityisesti ole rakastunut Rachelin kuviin vaan niiden ohessa oleviin tekstinpätkiin eli captioneihin. Ihanan rehellistä avautumista äitiydestä ja elämästä – kaiken kuuluisuuden ja täydellisten rantamaisemien keskeltä.

 

 

Sellaisia kuvasuosikkejä tähän hetkeen.

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply