Fiiliksiä

Lauantain parhaat

tammikuu 6, 2018

 

Uusi vuosi on jo nyt tuntunut jotenkin todella hyvältä: kevyemmältä kuin edeltäjänsä, valoisalta ja lempeältä. Luultavasti tämä muutos ympäröivässä ilmapiirissä liittyy aika lailla omiin mielikuviini vuoden vaihtumisesta sekä tähän vaihdokseen liittyvästä raikkaudesta, mutta so what. Aion hyvillä mielin uskoa fiiliksiini vuoden 2018 iloisesta persoonallisuudesta sillä merkkejä tästä on ollut jo paljon ilmassa.

Niitä ovat muun muassa seuraavat pienet, mutta ah-niin-ihanat päiviäni ilahduttaneet asiat:

Löysin Oprahin Super SoulSunday podcastit. Yhtäkkiä harmaat koiralenkkini ovat näiden pätkien myötä syvällistä pohdintaa, uskomattomia ahaa-elämyksiä sekä ihmisluonnon monipuolisuuden ihastelua. Suosittelen lämpimästi kaikille elämän sävyistä, tunteista ja ihmisyydestä kiinnostuneille näitä podcasteja. Omia suosikkeja ovat tähän mennessä Shonda Rhimesin sekä Brené Brownin osat.

Rakastuin kardemummakahviin. Miten olinkaan unohtanun sen, kuinka extrahyvältä aamukahvi voikaan maistua kun sen seassa on ripaus tätä pullan leipomisesta muistuttavaa maustetta?

Vein suuren määrän tavaraa ja vaatteita kierrätykseen. Out with the old, in with the new. Tervetuloa väljempi vaatekaappi ja uusi, raikas vuosi.

Löysin uusia metsäpolkuja lenkkimaastoikseni. Jokohan sitä uskaltaisi aloittaa raskauden jalkoihin unohtuneen juoksuharrastuksen uudestaan?

Ja lisäksi, se isoin juttu: tajusin yksi päivä että juuri tässä hetkessä elän sellaista elämää josta en oikeasti osannut edes unelmoida muutamia vuosia sitten. Toki suomalaiseen synkkyyteen taipuva ihmismieli osasi heti huomauttaa itselleni että ”jos menee näin hyvin, niin kohta joku homma menee ihan metsään”, mutta olen vakaasti päättänyt taistella tuota pessimismin tympeää asennetta vastaan. Vaikeuksia tulee aina, muttei niiden etukäteen harjoitettu murehtiminen ketään auta. Näin ollen aion nauttia, tässä ja nyt. Iloita siitä, että saan yksinkertaisesti olla: kaikkea sitä mitä olen ja juuri tässä hetkessä. Elää äitinä, kumppanina ja yrittäjänä. Olla hölmö, hauska, innokas, vakava, turhautunut, positiivinen, stressaantuva – kokonainen minä.

 

– Viola

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Huihai tammikuu 8, 2018 at 5:21 pm

  Hei; Arvaapas, mikä sinun jutuissasi on vanhemmalle frouvalle hauskaa? No se, kun pitää googlata ja tutkia, että mitä se flikka nyt oikein katsoo, häärää ja kirjoittaa. 😊 En yleensä tiedä noista jutuista, joita linkkaat, mutta aina tutkin. Pitää pysyä ajan tasalla. Sanoisin, että blogisi seuraaminen on ensinnäkin kivaa, piristävää ja etenkin avartavaa. Joten kirjoita sinä, minä tukin, käännän ja ilostun.
  Mainiota uutta vuotta, onnea uuteen kotiin ja tsemppiä elämään 😃!

  • Reply Huihai tammikuu 8, 2018 at 5:22 pm

   Aaa, en tuki ( viittaa tukistamiseen), siis tutkin!😂

 • Reply Jasmine tammikuu 9, 2018 at 3:03 am

  Tammikuu on niin ihanaa aikaa kun saa suunnitella tulee vuotta <3 onkos sinulla muuten Goodreads tiliä? Aina tulee niin hyviä kirja ehdotuksia että olisi kiva seurata 🙂

 • Reply Maarit tammikuu 22, 2018 at 4:57 pm

  Oi, kardemummakahvi! Sydänemojit vilkkuvat saman tien silmissäni. Lisäksi täytyy todeta, että olen samoilla linjoilla kanssasi sisäisen pessimistin kesyttämisestä; taitaa olla kierolla tavalla suomalaisen selkärankaan iskostettu, että hyvän kauden jälkeen seuraa jotain negatiivista, mutta pitäkööt vanhat sananlaskut tunkkinsa. 🙂 Jos on onnellinen, on syytä olla onnellinen!

  • Reply Viola tammikuu 23, 2018 at 12:08 pm

   Jep näinhän se menee, suomalaisuus on syvällä meissä – hyvässä ja pahassa! 😉 Mutta niin se kyllä oikeasti on: onnessa on syytä köllötellä tyytyväisenä ja ilman tunnontuskia! <3

  Leave a Reply