HETKET JA FIILIKSET Kirjat

Kirja, joka jokaisen tulisi lukea

helmikuu 21, 2017

rakkaus1

Se tapahtui yllättäen. Sain kirjan lahjana ystävältä, enkä siinä hetkessä – korvapuustin ja kahvin äärellä – osannut vielä rakentaa sen sisällölle ennakko-oletuksia.

Illalla otin kirjan käteeni ja ryhdyin lukemaan. Pian olinkin jo lähes puolivälissä. Tähän mennessä olin jo tehnyt seuraavaa: hihittänyt ääneen, nieleskellyt liikutusta sekä siteerannut kirjan siihen astisia lempikohtiani miehelle.

Kyseessä on kirja nimeltä Rakkaus – Mitä tapahtuu huomenna. Luin teoksen parissa päivässä – ja tällainen lukutahti on nykyään, bebe-elämän keskellä, erittäin kiitettävä suoritus.

Tätä rakkaudentäyteistä teosta kuvaillaan muun muassa näin (ote Suomalaisen kirjakaupan sivuilta):

”Rakkaus on ihmisen vaikein, mutta kaunein tapa kommunikoida. Tässä kokoelmassa tunnetut kirjoittajat eri aloilta sukeltavat rakkauteen silläkin uhalla, että siitä on sanottu jo niin paljon. Tämä kirja pöyhii rakkauden tulevaisuutta, avaa henkilökohtaisia muistoja ja katselee lempeästi myös keski-ikäistä rakkautta. Rakkautta ei rajoiteta vain ihmissuhteisiin. Rakkaus voi olla myös pieniä ohimeneviä hetkiä tai aistinautintoja. Jokainen mukaan pyydetty kirjoittaja on saanut vapaat kädet tulkita tätä haastavaa aihetta. Mitä tapahtuu huomenna rakkaudelle kirjassa on mukana kolmisenkymmentä tekijää, muun muassa Antti Holma, Riku Korhonen, Hannu Mäkelä, Anja Snellman, Panu Rajala, Anna Kontula, Jaana Rinne, Katja Kallio, M.A. Numminen, Tuomas Enbuske, Kirsi Piha, Pekka Haavisto ja Hilkka Olkinuora. Mitä tapahtuu huomenna rakkaudelle -kirja kuuluu viestintätoimisto Ellun Kanojen Ajatushautomon väitekirjasarjaan.”

En osaa nimetä kirjasta suoraan yhtä lempilukua – sillä niin monet eri kohdat kirjasta saivat vaihtoehtoisesti nauramaan tai liikuttumaan – ja ajoittain molempia yhtä aikaa.

On aina yhtä virkistävää, kun jotain paljon käsiteltyä aihetta osataankin yhtäkkiä katsoa ihan uudesta näkökulmasta, raikkain mielin. Tämän kirjan kohdalla on homma juurikin näin; ajatus siitä, mitä rakkaudelle huomenna kuuluu on kiehtova. Ja sitäkin kiehtovampaa ovat ne monet eri tavat, joilla kirjan eri tekijät aihetta käsittelevät.

Ja entäpä oma ajatukseni siitä mitä rakkaudelle kuuluu huomenna? Itse näen asian niin että sinä, minä ja me – me kaikki olemme yhtä kuin rakkaus. (Kyyniset mielet saattavat hörähdellä tällaiselle siirappiselta haiskahtavalle lauseelle, mutta mitä sitten? Rakkaus ei siitä paljoa välitä, se jatkaa hehkuvaa kulkuaan, epäilyistä huolimatta.)

Rakkaus on se mitä ja miten teemme, mitä sanomme, kuinka kuuntelemme ja miten katsomme toisiamme silmiin. Rakkaus asuu meissä. Toisin sanoen: jokainen meistä on kuin koti, jossa rakkaus asuu.

Avataan siis rakkaudelle ikkunoita ja ovia tasaisin väliajoin, jotta sen kämpän nurkat pysyvät raikkaina ja rakkaus pääsee tuulettumaan. Tämä tapahtuu kulkemalla elämässä eteenpäin avoimin mielin, silmin ja sydämin. (Silloinkin kun maailma väittää muuta).

Sillä sinä olet rakkaus. Mietipä sitä. ♥

-V

 

Pssst! Seuraa VIOLAN-menoa helposti Instagramin, Facebookin ja Bloglovinin kautta.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Petra helmikuu 24, 2017 at 6:32 pm

    Voi apua, tämä on saatava. 😍

    Petra
    http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.fi

  • Leave a Reply