Fiiliksiä Hetkiä

Jonain päivänä kirjoitan kirjan

marraskuu 17, 2017

Jonain päivänä se tapahtuu.

Sillä vaikka jotkut unelmat ovatkin tarkoitettuja vain ihanan keveäksi hattaraksi mielen maisemiin, tämä ei ole sellainen.

Olen nimittäin päättänyt että eräänä kauniina päivänä voin vastata ”Mitä kuuluu”-kysymyksiin maagisella lauseella: Mitäs tässä, julkaisin juuri kirjan.

Ja vaikka olenkin monien vikojen nainen, on yksi asia itsessäni erityisen hyvää ja vahvatekoista. Nimittäin se, että kun päätän jotain – sitten se on aika lailla menoa.

Jokin aika sitten unelmani oli ihmeellisen lähellä toteutumista. Kylmät väreet wannabe-kirjailijan iholleni nostattava sana kustannussopimus oli mainittu ja pyörät pyörivät eteenpäin asian ympärillä. Aina ei kuitenkaan käy niinkuin toivoisi, ja homma ei sitten lopulta toteutunutkaan. Hetken purin huulta ja itkin pari kyyneltä. Ärsytti ja samalla ei. Jotenkin jo tuolloin tuntui, että ehkä vielä ei ollutkaan oikea hetki.

Nyt unelmani on kuitenkin alkanut jälleen seurailla mieleni mutkia tiiviisti; hei täällä mä oon, vieläkin!, tuntuu se huutelevan aina kun ehdin vähänkin ajatuksiani kuunnella. Olenkin alkanut ajatella, että hemmetti – pitäisikö se kirja vaan nyt tehdä? Ja joo, onhan tässä tätä arkea, lapsen hoitoa, väsymystä ja kaikkea, mutta… Sehän on elämää, enkä usko (itseni tuntien) että tämä laiffi tulee tästä kovin piakkoin ainakaan rauhoittumaan.

Joten… Ehkä olisi aika. Ottaa eteen tyhjä word-tiedosto ja lähteä kohti tuntematonta. Aloittaa koko juttu alusta, puhtaalta pöydältä ja avoimin mielin.

Ja enhän joutuisi kuitenkaan tätä urakkaa kohtaamaan yksin. Sillä seuranani on aina se eräs tyyppi: uskollinen, sitkeä unelmani.

Ja kahvia, tietysti.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katariina marraskuu 17, 2017 at 5:46 pm

  Jeii! Sitä kohti vaan! <3

  • Reply Viola marraskuu 17, 2017 at 7:13 pm

   Hii, näin aion tehdä!

 • Reply Annika marraskuu 17, 2017 at 6:19 pm

  Täällä olisi ainakin jo yksi innokas kirjasi lukija! Olen tässä blogissa tykännyt tosi paljon sun meiningistä ja tyylistä kirjoittaa, joten oon varma, että pitäisin kirjastasikin. Onnea projektiin! Oot rohkee.

  • Reply Viola marraskuu 17, 2017 at 7:13 pm

   Oi miten ihana kommentti – kiitos näistä sanoista!

 • Reply Huihai marraskuu 17, 2017 at 7:53 pm

  Heippa; Mistä aiheesta ajattelin sen kirjan kirjoittaa? Onko siinä joku pääteema vai romaani vai…no et kai dekkaria? Ainoa mikä on varmaa on se se, että ”sittenkun” elämää ei kannata elää. Elämä on tässä ja nyt. Joten menepäs kirjoittamaan se ensimmäinen lause. Tsemppiä ja iloa elämääsi. Niin, ja kahvia!😅

  • Reply Viola marraskuu 21, 2017 at 7:38 pm

   Se jääköön nähtäväksi millainen kirja oma yksilöni olisi… 🙂

   Ja kyllä: elämä on tässä ja nyt! Ihanaa oloa sinne myös! <3

  Leave a Reply