Hyvinvointi

Aivot salille, mars!

tammikuu 22, 2018

Huomasin tässä yhtenä päivänä, että mieleni on jumissa. Työt kyllä sujuvat ja perusarki rullaa eteenpäin, mutta siinä se sitten onkin. Tuntuu siltä, että pääkoppa yksinkertaisesti tarvitsisi tuuletusta. Toisin sanoen: mieleni on vähän kuin ummehtunut asunto, jossa kukaan ei ole avannut ikkunoita (liian) pitkään aikaan ja antanut kunnon läpivedon puhallella pysähtyneet hetket pois, tuoden mukanaan uudenlaista energiaa.

En sinänsä ole yllättynyt tästä fiiliksestä, olenhan viettänyt viimeiset puolitoista vuotta kotiäitinä ja ainakin itselleni tämä aika on ollut (kaiken ihanuuden lisäksi) aikamoista aivotoiminnan nollausta. On tehnyt hyvää saada keskittyä täysin toisen ihmisen hyvinvointiin ja käyttää aivokapasiteettia lähinnä sormiruokaresepteihin ja talvihaalarivertailuihin – mutta nyt on vahvasti sellainen tunne, että on aika jollekin uudelle. Niinpä siis aion tehdä suursiivouksen, aivoissani!

Tämän mielen treenaamisen aion toteuttaa meditoinnin muodossa. En ole koskaan meditoinut (joogatuntien hiljentymisiä lukuunottamatta), joten odotan mielenkiinnolla saanko hommasta aidosti jotain irti.

Miten sitten aion tämän jutun toteuttaa? No, Headspace-app on tupsahdellut uutisvirtoihini sieltä sun täältä, joten päätin startata mieleni treenaamisen kyseisen sovelluksen avulla.

Huomisesta alkaen aion testailla meditaation taikoja, vartin päiväannokseen tähdäten. Saa nähdä, miten käy! Tuleeko uusia fiiliksiä, ideoita, ajatuksia – vai jotain ihan muuta?

Alla vielä Laura Frimanin Trendistä bongaamani ajatus – joka sopii täydellisesti tuleviin aivojumppahetkiini. 2018 – kirkkaan mielen vuosi, here I come!

 

 

kuvat: Erika Lind / Studio Metsä

+ Laura Frimanin Instagram-tili

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tipu tammikuu 22, 2018 at 11:16 am

    Itsekin hiljattain törmäsin netissä meditaatioaiheiseen artikkeliin ja siitä innostuneena päätin ottaa ”meditaatiohaasteen” vastaan, eli siis lupasin itselleni, että meditoin kuukauden ajan joka päivä vähintään 10 min. Tätä on kestänyt vasta 4 päivää mutta mielenkiinnolla odotan, minkälaisia fiiliksiä kuukauden kokeilun jälkeen on, ja toki toivon, että meditaatiosta tulee jokapäiväinen tapa kokeilun jälkeenkin! Olisi tosi kiva jos sinäkin voisit raportoida sitten asian tiimoilta omia kokemuksiasi 🙂

  • Reply Viola tammikuu 22, 2018 at 11:56 am

    Jep, ajattelin tehdä tästä sitten ihan tarkemman raportaasin myöhemmin! 🙂

    Hauska kuulla, että sullakin meditaatio uutena harrastuksena! Tule ihmeessä kertomaan tänne sitten kuukauden päästä fiiliksiä – ois tosi hauska kuulla niitä.

  • Leave a Reply