Hyvinvointi Liikunta

Paluu jumppamatolle

syyskuu 25, 2017

 

Avauduin hiljattain Insta Storiesin puolella liikunta-ahdistuksestani; eli toisin sanoen siitä, kuinka vähiin treenit ovat äitiyden myötä jääneet sekä siitä, kuinka kyllästynyt tähän tilanteeseen olen.

Kroppakaan ei varsinaisesti ole kiitellyt tästä muutoksesta. Selkä ja niska ovat olleet usein jumissa – ongelma jota en ennen ikinä ollut kokenut. Tämän lisäksi olen kärsinyt ongelmista ranteideni kanssa; omaan yliliikkuvat nivelet ja tämä ominaisuuteni yhdistettynä yli kymmenenkiloisen ”elävän kahvakuulan” jatkuvaan ja väärissä asennoissa tehtyyn kantamiseen on aiheuttanut varsin inhottavat rasituskivut käsiini. (Hommaa on jo ratkottu fyssarin kanssa, joten asia jo vähän paremmalla mallilla nyt.)

Mutta niin – se treenien vähiin jääminen. Koen välillä huonommuuden tunnetta siitä, miten monet ”fanittamani” äitityypit esimerkiksi Instan puolella tuntuvat löytävän urheilulle aikaa luontevasti, jopa jokaisesta päivästä. Olen miettinyt, että olenko aivan surkea ajanhallinnassa vai mikäs tässä mättää. Kunnes annoin itselleni vähän armoa. Tajusin, että tässä ollaan nyt ekaa kertaa äitinä ja kaiken lisäksi päälle monet lapsen harrastukset sekä perheemme omat menot. Lisänä soppaan yritykseni, jonka olen juuri startannut – eli toisin sanoen se fakta, että kaikki viime aikojen ”omat hetkeni” ovat olleet yhtä kuin työn teko.

Työn tekeminen illan tunteina ei itseäni haittaa, päinvastoin! On mahtavaa saada aivoille uudenlaista virikettä ja tehdä juttuja joita aidosti rakastan. Ongelma on siinä, että lapsi ja työ ovat yksinkertaisesti syöneet ajan liikunnalta. Tämä on johtanut siihen, että olo on väsyneempi ja kroppa ei tunnu ihan omalta.

Instan puolella sain kuitenkin hyviä vinkkejä kotona treenaamiseen ja niiden myötä myös kaivattua potkua homman aloittamiseen.

Joten varokaas vaa risut ja männynkäpyset – tämä mamaihminen on pian villinä lenkkipoluilla ja jumppamatolla!

 

Nyt olisi kiva kuulla: kiinnostaisiko teitä treeniaiheiset jutut? 

Ihanaa maanantaita kaikille!

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Huihai syyskuu 26, 2017 at 7:02 am

  Hei; Nyt on ihan pakko kysyä, että miten noin pienellä pojalla voi olla monia harrastuksia? Kysyn, kun en ihan oikeasti tiedä kuin ne vauvauinnit ja äitilapsijumpat. Miten paljon niitä onkaan, kun lapsi 10v!
  Rannetuet onko aika kova juttu, löytyy pieniä ja isoja, metallituella ja ilman. Joskin tämän tiedät, kun fysioterapeutin kanssa olet jutellut. On myös lepolastoja, jotka tehdään täysin omiin ranteisiin, terv nimim ”kokemusta on”😄 Ja niistä muuten on apua.

  • Reply Viola syyskuu 26, 2017 at 9:58 am

   No ei sillä niin monia ole! Ehkä taas univajeissani on ilmaisu ollut vähän laveaa… 😀 Uintia ja muskaria hän ”harrastaa” jos sitä nyt siksi voi kutsua – enemmänkin se on onnellista hengailua.

   Jep, on tuki ranteessa – tosin en muista käyttää sitä ikinä, kröhöm… Mutta kyllä se tästä! Kiitos vinkeistä. 🙂

 • Reply Jessica syyskuu 26, 2017 at 5:19 pm

  Ehdottomasti kiinnostaa treeniaiheiset jutut! 🙂
  Itelläki ollu vähän vaikeuksia löytää aikaa ja no tietty myös motivaatiota liikkumiseen. Pitää lukea pääsykokeisiin(neljättä kertaa!) Ja myös matikkaa ja psykologiaa, joiden yo-kokeita menen keväällä korottamaan. Sitä on siis aika tiiviisti nenä kiinni papereissa ja kirjoissa. Siitä seuraa taas kauheat niska ja hartiakivut 🙁 et kaikki vinkit on erittäin tervetulleita! 🙂
  Ps. Oli aikasemmin puhetta siitä et olin miettiny, että menisin Studio metsälle kuvattavaks ja sä suoittelit sitä. Nyt vähän niinku synttärisilahjana itselleni kävin lauantaina kuvattavana ja vitsit et oli ihana kokemus! Erika on ihan huippu tyyppi! 🙂

  • Reply Viola syyskuu 28, 2017 at 7:23 pm

   Jee kiva kuulla!

   Tsemppiä luku-urakkaan! <3

   ps: MAHTAVAA! 🙂 🙂 🙂 Erika on = <3

   • Reply Jessica syyskuu 29, 2017 at 7:13 pm

    Kiitos Viola!<3 Töitä kyllä riittää!

    Ja hei jos haluut nähdä pari kuvaa sieltä kuvauksista ni Studio metsän instassa on yks(sen kyllä oot tainnuki nähdä jo :D) ja sitte on mun instassa toinen @jjessixaa 🙂

 • Reply Huihai syyskuu 28, 2017 at 12:52 pm

  Tämä löytyi violanygren.com- sivuilta, olet varmaan huomannutkin, piti uusia sivujasi katsoa:

  ”Website Expired
  This account has expired. If you are the site owner, click below to login.”

  • Reply Viola syyskuu 28, 2017 at 6:55 pm

   Joo, tämä työn alla! Kiitos kuitenkin kun vinkkasit.

  Leave a Reply