Hyvinvointi Liikunta

Silminnähden loistava päivä

tammikuu 9, 2018


 

Kaupallinen yhteistyö Silmäaseman kanssa

 

Tiedättekö ne elämän pienet mutta tärkeät mukavuudet, joiden olemassaoloon on niin tottunut ettei niitä oikeastaan juurikaan ajattele?

Ainakin minulla on eräskin tällainen elämäni polkuja uskollisesti seuraava arjen apuri, jonka olen vuosien varrella aika lailla unohtanut.

Joka päivä me jaamme kaiken kokemani yhdessä: niin monia hetkiä erilaisine maisemineen, paikkoineen ja ihmisineen. Käymme kahviloissa, metsässä ja ostoksilla. Teemme töitä kulmat kurtussa keskittyen ja sen jälkeen nautimme kirpeästä talvi-ilmasta lenkkipolkuja kierrellen. Lojaali kaverini kulkee mukana – jokaiseen paikkaan minne minäkin.

Nyt viimeistään olisi aika osoittaa selkeämmin kiitollisuutta uskolliselle seuraajalleni. Joten: kiitos, piilarit!

Sen lisäksi, että piilarit kulkevat mukanani niin lähikorttelin ostarille kuin maailman ääriinkin, ovat ne tärkeässä roolissa myös oman hyvinvointini saralla: piilolinssit ovat aina silmissäni niin joogamatolla kuin juoksupoluillakin. Sillä vaikka silmälasit omistankin en ole koskaan tottunut ajatukseen treeneistä rillit päässä.

Enkä oikeastaan koe, että asia olisi vain tottumiskysymys. Olen nimittäin sitä mieltä, että liikunta ennen piilolinssien astumista elämääni oli yksinkertaisesti vähemmän nautinnollista kuin mitä se nykyään on. Jumppaaminen ja lenkkipoluilla hikoilu yhdistettynä nenältä alaspäin luisuviin rilleihin oli kaikkea muuta kuin huoletonta. Kovatempoiset lihaskuntotreenit (joista nykyään pidän aivan kuin hullu puurosta) eivät myöskään olisi onnistuneet ongelmitta silmälasiaikoinani. Burpee-hypyt ja muut kun eivät ole luotuja rillipäisille – tai ainakin itse koen hikiliikuntaan ja sen tuomaan endorfiinihuumaan uppoutumisen huomattavasti helpommaksi piilarit silmissäni.

Tänä vuonna en asettanut itselleni hurjia vaatimuksia uuden vuoden lupausten muodossa, mutta sen sijaan olen päättänyt nauttia liikunnan ja ulkoilun riemuista entistäkin enemmän. Aurinko paistaa! Ei muuta kuin metsään!, päätinkin taannoin yhtenä kauniina pakkaspäivänä.

 

 

Pakkaspäivän metsäreissussa matkasivat miehen ja pojan lisäksi luonnollisesti myös piilarini: Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe -linssit olivat silmissäni aamuvarhaisesta illan myöhäisille tunneille. Kyseiset linssit ovat omiaan kaltaisilleni piilarien tehokäyttäjille, sillä ne ovat silikonihydrogeelistä valmistetut, uutta tekniikkaa hyödyntävät piilolinssit, joissa kosteus ikään kuin suljetaan linssin sisään.

Inhoan maanisesti sitä tunnetta että piilareissani on roskaa tai että itse linssit tuntuvat silmässä, joten itselleni ehdoton vaatimus linssien suhteen on se, että ne eivät tunnu miltään. Acuvuen Hydraluxet ovat juurikin tällaiset erittäin ohuet linssit, joiden käyttäminen on positiivisella tavalla helppoa unohtaa.

Omat silmäni ovat lisäksi erittäin helposti kuivuvaa sorttia, joten tämäkin seikka jo yksinään asettaa piilareilleni aika korkean vaatimustason. Hydraluxe-linsseissä kosteuttava aine on pvp, joka on (ei-tieteellisesti ilmaistuna) ainetta jonka olemus on erittäin lähellä kyynelnestettä. Lisäksi pvp sisältää molekyylin, joka sitoo kosteutta itseensä. Näin olleen linssit heiluvat mukana menossa sopivasti kosteutettuina vähän pitkäkestoisemmassakin käytössä.

 

 

Itselläni piilarit ovat tosiaan silmissä päivittäin, aamusta iltaan. Lisäksi edellisestä näöntarkastuksesta oli rehellisyyden nimissä kulunut aivan liian pitkä aika, joten optikon treffaaminen hieman jännitti. Onneksi sain kuitenkin mukavia uutisia: silmäni ovat jaksaneet piilarien tehokäyttöä hyvin, eikä niiden kunnossa ollut sen suurempaa moittimista. Jo aiemmin mainitsemaani kuivumista kuitenkin oli havaittavissa ja sainkin optikolta vinkin käyttää kosteuttavia silmätippoja. Toisin kuin itse luulin, monia tämän päivän silmätippoja voi nimittäin käyttää piilarien ollessa silmissäkin – jehei ja hyvästi kuivien silmien räpyttely!

Näin ollen aion siis jatkossa kiinnittää silmieni hyvinvointiin huomiota ainakin seuraavin tavoin: käymällä (edes hieman) useammin näöntarkastuksessa sekä käyttämällä kosteuttavien linssieni lisäksi silmätippoja. Sillä vaikken niitä uuden vuoden lupauksia tänä vuonna listaillutkaan, olen mielessäni ajatellut tämän vuoden olevan uudenlaisen, aidon hyvinvoinnin vuosi. Vuosi, jonka aikana en laadi itselleni kovia vaatimuksia ja sääntöjä erilaisiin tavoitteisiin liittyen, vaan oikeasti ajattelen hyvää fiilistä ja kehon sekä mielen tasapainoa kokonaisvaltaisesti.

 

 

Siihen ajatteluun kuuluu niin mielen kuin kropankin huolto – sekä myös ne sellaiset hyvinvoinnin osaset, jotka välillä tuppaavat unohtumaan. Kuten juurikin se omien silmien terveyden ylläpito. Sillä oikeasti – onko montaakaan asiaa jotka antaisivat kantajalleen yhtä paljon kuin silmät, joiden lävitse tätä maailmaa saa katsella?

Taannoisella metsäretkellä – aurinkoisen iltapäivän paisteessa ja kahden elämäni miehen seurassa – vastaus tähän kysymykseen tuntui harvinaisen selvältä.

 

Viola

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply heidisusanna tammikuu 9, 2018 at 8:43 am

  Aivan ihanat kuvat teidän perheestä metsäretkellä. Voi valo ja rakkaus. <3

  • Reply Viola tammikuu 11, 2018 at 8:44 pm

   Valo, rakkaus – ja karjalanpiirakat! 😀 (pojan lempivälipala joka ei näy kuvissa)

 • Reply Jessica tammikuu 9, 2018 at 9:01 am

  Oon harkinnu piilareita, mut se kuitenki mietityttää, et uskallanko laittaa niitä. Ja muutenki tieto piilareista on mulla niin vähäistä. Pitäs kans käydä silmälääkärissä ku näkö vaan huononee ja huononee ja vielä aika tavalla yhden vuoden sisällä. Ja mullaki silmät on ikas kuivuvaa sorttia nykyään ni senki takia. Piilarit olis vissiin ainaki halvemmat ku lasit. Laseihin menee aina helposti parisataa ku uudet hommaa. Ja nyt yksin asuvalle ja tuilla elävänä ei oo varaa sellaseen. Onks piilarit siis helppo laittaa? Tuntuuks se ikävältä? Onks piilarit kalliit? Saaks pillareita edes niin huono näkösille ku mitä mä oon? (mul on jotain -4 ollu viimeks ku optikolla kävin.)
  Nii ja hyvää alkanutta uutta vuotta 2018! 🙂 Toivottavasti se tuo sulle mukanaan paljon uusia kivoja juttuja! 🙂 <3

  • Reply Viola tammikuu 11, 2018 at 8:43 pm

   On helppoa laittaa kun pari kertaa harjoittelee 🙂 Hinnat ihan kohtuulliset, toki riippuu mikä nyt tulee halvimmaksi kelläkin siitä miten paljon vaihtelee laseja/mitä piilareita käyttää. Itse tykkään kertakäyttöisistä linsseistä jotka kalliimpia kuin kuukausilinssit, mutta monilla nuo kuukausipiilarit toimii myös hyvin. 🙂 Ja hei mulla on huonompi näkö, joten no worries!

 • Reply Lotta tammikuu 9, 2018 at 9:10 am

  Hei! Onhan pojallasi myös aurinkolasit?

  • Reply Viola tammikuu 11, 2018 at 8:44 pm

   Pakko tunnustaa että tällä retkellä ei jaksanut taistella niitä päähän! :o…. Vinkkejä taaperohyväksytyistä laseista otetaan siis vastaan! 🙂

  Leave a Reply