Kahvilat

Suosikkikahvilani x 3

lokakuu 16, 2018

 

 

Olen ollut jonkun aikaa kipeänä, arki on tuntunut raskaalta ja lisäksi ilmastonmuutos-uutiset ovat ahdistaneet toden teolla – joten päätin naputella blogiin täysin toisenlaisen tunnelman asiaa – eli juttua lempikahviloistani. Sillä jos jokin asia itseäni piristää niin se on hyvät kahvilat. Ja lisäksi välillä on todellakin hyvä ottaa taukoa maailman uutisista, ihan vain istua alas kahvin kanssa – ja nauttia hetkestä.

Kahviloissa käyminen on lempipuuhaani niin kotona kuin myös matkoilla. En ole koskaan ollut hienojen ravintolaillallisten tai ruokahifistelyjen perään – omaa sieluani lämmittävät lämpöiset latet, pirteät smoothiet ja rouskuvat croissantit paljon enemmän. Erityisen upeita nämä kahvilahetket ovatkin reissun päällä; kun ilma tuoksuu uudelta maalta, kadunkulmat ovat tuntemattomia ja vatsanpohjassa on kutkuttava fiilis uuteen kaupunkiin tutustumisesta. Noissa hetkissä on ihan erityisen taianomaista istua kahvilan penkille, nostaa höyryävän lämmin juoma huulilleen – ja katsella vieraan maan ohikulkevia ihmisiä, päivän fiilistä ja kahvilan tunnelmaa sekä miettiä, mitä uusi päivä voikaan tuoda tullessaan.

 

Kahvilarakkauteni nimissä ajattelin nyt – kaiken tämän fiilistelyn lisäksi – listata kolme tämän hetken suosikkikahvilaani alle:

 

Cafe Tarina (Munkkiniemi, Helsinki) – Jostain syystä olen aina tykännyt Munkkiniemestä, vaikkei itselläni olekaan minkäänlaista sidettä kyseiseen osaan kotikaupunkiani. Cafe Tarina on siis jo sijaintinsakin puolesta itseeni vetoava – mutta on tässä kahvilassa luonnollisesti paljon muutakin hyvää! Tarinasta saa aina pieniä vegaanisia herkkuja ”perustuotteiden” lisäksi – itse olen nauttinut kahvilassa esimerkiksi erinomaisen hyvää raakakakkua. Lisäksi kaikki kahvit saa kasvimaito-versioina – ja löytyypä kahvilasta myös kurkumalattea, juomaa josta hehkutin blogissa jokin aika sitten. Tarina tarjoilee lisäksi myös lounasta (arkisin)

N’avetta (Sipoo) – Sipoo on pitkään ollut haaveideni kohde unelmien asuntosijaintia ajatellessa – mutta on Sipoossa upeiden metsien, hevostallien ja idyllisten puutalojen lisäksi muutakin ihanaa: N’avetta kahvila nimittäin. Tämä entiseen navettaan (ylläri) rakennettu kahvila tarjoilee perinteisiä pulla- ja leipäherkkuja keskellä maalaismaisemaa. Miinusta siitä, että maidotonta linjaa tässä kahvilassa on vaikea noudattaa sillä kahvimaitoja ei ole kasvipohjaisina versioina eikä myöskään syömisten puolella  ole tarjolla maidottomia versioita. Olen kuitenkin antanut tämän anteeksi N’avetalle sillä tämän paikan tunnelma on ihan omansa.

 

Espresso House – Totuuden nimissä on sanottava, että kahviloissa käydessäni en aina piipahda charmantteihin pikkukahviloihin vaan välillä suuntaan myös ”isommille” kahvikeitaille – ja näistä ketjukahviloista on Espresso House ehdoton suosikkini. Ketjupaikoista on Espresso House mielestäni selkeästi viihtyisin ja myös se pääasia – eli kahvi – on hyvää. Lisäksi Espresso House on ainakin moniaan kilpailijoita selkeästi avoimempi vastuullisuudesta sekä kahvinsa alkuperästä. Plussaa vegaanisista välipaloista ja herkuista, joita ainakin useimmiten on vähintään paria lajia Espresso Housen vitriineissä.

 

 

All we need is love & coffee,

-V

 

 

 

kuvat: Cafe Tarinan Facebook + oma kuva

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Laura / LIIA lokakuu 16, 2018 at 9:06 am

  Ihana hyvän mielen postaus (ja nimenomaan hyvä kääntää ajatukset aika ajoin sellaiseen, kun maailmanmeno ahdistaa liikaa – sitäkin vastaan jaksaa taistella, kun välillä keventää mieltä)! Pistänpä parit omat suosikit kotikulmilta (hauskaa, että postauksen alla oli linkki samanhenkiseen aikaisempaan postaukseesi ”Kahvilarakkautta – Tammisaari & Cafe Gamla Stan”, sillä aioin aloittaa oman listani samalla) : Cafe Gamla Stan Tammisaaressa on i h a n a ! Se on kesäkahvila ja miljöö pienessä puutarhassa keskellä Tammisaaren vanhaakaupunkia aivan täydellinen! Lisäksi palvelu tuntuu olevan aina sydämellistä. Ja itseasiassa kahvila on usein avoinna myös joulun alla (omat käyntini joulunaikaan ovat jääneet kovin harvaan, täytynee korjata asia tänä vuonna!), joten joulutunnelmaakin täältä voi hakea! Toinen suosikki on Tammisaaren torin laidassa Cafe Carl de mumma, jonka valtti on ihana lasitettu terassi. Siinä on istuttu talvellakin höyryävän kahvikupposen kanssa pikkukaupungin miljöötä ihaillen. Ja korvapuustit ovat ihan valtavia (toinen ehdoton suosikki on kinuskileivos)! Lisäksi ihania herkkuja tarjoaa leipomo Wi-Box, ihan superhyviä herkkuja, kuten suosikkini Piispanmunkki, joka toimii kun hervoton sokerinhimo iskee! Ja pakko todeta, että pikkukaupungin etuna lompakko kevenee kahvilakäynneillä huomattavasti vähemmän kuin esim. Helsingin kuppiloissa. Tässähän huomaa olevansa melkoinen sokerihiiri itsekin, kun vesi nousee kielelle pelkästä ajattelusta! No, onneksi mikään näistä ei osu ihan työmatkalle, jottei herkuttelut karkaa ihan käsistä! 🙂
  Terkuin, Laura Tammisaaresta 🙂

  • Reply Viola lokakuu 17, 2018 at 9:11 am

   Oijoijoijoi, ihania vinkkejä – kiitos Laura! <3 Tuli heti hinku päästä Tammisaareen testaamaan nuo paikat! 🙂

  Leave a Reply