Kauneus

Luonnonkosmetiikkasuosikit x 5

marraskuu 21, 2017

 

Olen aikamoisen ronkeli tyyppi aina silloin, kun kyseessä on kosmetiikkatuotteiden valitseminen. Tämä nirsoilu juontaa juurensa vuosiin jotka vietin kauneusalan parissa; toimien sekä maskeeraajana että tuotemyyjänä helsinkiläisen tavaratalon meikkiosastolla.

Tuolloin nirso luonteenlaatuni liittyi enemmän siihen seikkaan, että tunnistin toimivan tuotteen harjaantuneen silmän vuoksi niin helposti vähän huonompien joukosta – ihonhoitotuotteiden ja meikkien ollessa päivittäisiä työvälineitä kehittyy sitä aika hyväksi ihanhelmituote!-bongariksi.

Näinä päivinä valitsen etenkin ihonhoitoon käyttämäni tuotteet edelleen tarkkasilmäisesti – mutta vähän eri syystä kuin aiemmin. Nyt beauty bagiini pääsee valtaosin vain luonnonkosmetiikkatuotteita. Kokeilen kyllä edelleen mieluusti myös ”tavallisia” tuotteita jos niissä on jotain juttuja jotka aidosti kiinnostavat, mutta pääosin haluan nykyään käyttää nimenomaisesti luonnonkosmetiikkaa.

Jaa miksikö? No ihan jo siitäkin syystä, että on i-ha-naa levittää iholleen taivaalliselta tuoksuvia voiteita ja seerumeita jotka ovat  myös aidosti ravitsevia iholle – ilman turhaa kemikaalikuormaa. Lisäksi se fakta, että luonnonkosmetiikka kuormittaa luontoa selkeästi ”normikosmetiikkaa” vähemmän on itselleni todella tärkeä pointti.

Eli toisin sanoen: iho kiittää, kroppa kiittää, luonto kiittää… What’s there not to love?

Tämän hetken luonnonkosmetiikkasuosikkejani on aikamoisen pitkä lista, mutta ajattelin nyt alkuun esitellä teille viisi mahtavaa tuotetta. Ja tässä ne tulevat:

Ekopharma Vadelma kasvovesi – Ah, kasvovesi – tuo tuote, jota en aiemmin oikein jaksanut käyttää, mutta johon olen nyt täysin koukussa. Tämä Ekopharman marjainen kasvovesi tuoksuu niiiiin hyvältä, etten tiedä voinko koskaan vaihtaa tätä mihinkään toisenlaiseen toneriin. Se jää nähtäväksi – mutta tässä on siis ehdottomasti yksi tämän hetken rakkaimmista ihonhoitotuotteistani.

Urtekram Tea tree shampoo – Olen pitkään kärsinyt todella rasvoittuvasta tukasta – not nice. Jotain mystistä nimittäin tapahtui lapsen synnyttyä ja ennen suhteellisen normaali hiuslaatuni päätti ryhtyä eeerittäin nopeasti rasvoittuvaksi. Että jehei vaan!

Onneksi – vihdoinkin – näyttää siltä, että olen löytänyt shampoon joka ainakin hieman vähentää tätä rasvaisuuden ilmiötä hiuksissani. Urtekramin Tea Tree shampoon löysin ihan vanhasta kunnon Prismasta ja se taisi maksaa noin neljä (!) euroa. Eli ei tosiaan ole hinnalla pilattu tämä tuote! Shampoo on tarkoitettu ärtyneelle päänahalle, eli se hoitaa myös hiuspohjaa mukavasti pesun yhteydessä.

Flow Kosmetiikka suolakuorinta, Coconut LemonFlown kuorinnat ovat kyllä aivan omaa luokkaansa ja uusin suosikkini on tämä taivaalliselta tuoksuva Coconut Lemon -yksilö. Tällä tuotteella kun kuorii ihon suihkussa on hipiä jälkeenpäin täydellisen pehmeä ja silkkinen – eli suihkun jälkeen ei tarvitse ihoa erikseen enää rasvailla. Flown kuorinnat ovat myös juuri uudistuneet pakkauksien puolesta, ne ovat nyt pakattu käteviin tuubeihin. Kaikin puolin aivan huikea hyvä tuote.

Patyka Rosewood Velvet Cleansing Milk – Tämä ihanaisen pehmeä puhdistusmaito tuntuu ylellisen hellältä iholla ja samalla kuitenkin puhdistaa tehokkaasti. Ainoa miinus tässä tuotteessa on se, että sen silkkisen koostumuksen vuoksi innostuin lotraamaan sitä hieman runsaskätisesti ja käytin puhdistusmaidon loppuun aika nopeasti. Eli kannattaa uskoa pullon käyttöohjetta ja annostella puhdistukseen maitoa vain pieni nokare – se kyllä riittää hyvin kasvojen tehokkaaseen putsaukseen.

Flow Kosmetiikka seerumit – Tässä kohtaa käytän monikko-termiä siitä syystä, että kaikki Flowlta kokeilemani seerumit ovat olleet niin huippuja etten oikein osaa valita suosikkia niiden joukosta. Flown seerumien avulla on ihoni pysynyt terveenä ja sen couperoottinen taipumus on selkeästi astunut taka-alalle, jopa talven paukkupakkasten aikoihin. Uskonkin vakaasti seerumien ravitsevuuteen ja kosteutustehoihin ihonhoidossa.

Siinä siis tämän hetken purnukka- ja putelisuosikit.

Lisää aiheesta joskus myöhemmin! (Vai kiinnostaako tämä aihealue teitä?)

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ia marraskuu 21, 2017 at 2:59 pm

  Kiinnostaa!! Lisää näitä suosituksia. 🙂

  • Reply Viola marraskuu 21, 2017 at 7:37 pm

   Kiva kuulla, jee! 🙂

 • Reply janna marraskuu 26, 2017 at 9:08 pm

  Ehdottomasti kiinnostaa 🙂 !!

 • Leave a Reply