Kirjat

Kirja kuin unelma

toukokuu 18, 2017

unelmahommissa

Viime päivinä olen viettänyt monet hetket naama liimautuneena kirjaan. Alle vuoden ikäisen lapsen kanssa elelevät tietävät, että kirjan lukeminen ei ole mikään itsestäänselvä homma arjen hässäköiden keskellä – joten voitte arvata, että mikäli olen jatkuvasti hakeutumassa kiinni johonkin kirjalliseen teokseen, on sen todella oltava aivan huippu, aikani arvoinen.

Ja mikä tämä erittäin koukuttava kirja sitten mahtaa olla? No, kyseinen teos kantaa nimeä Unelmahommissa ja sen takaa löytyvät bloggari-moniosaajat Satu Rämö ja Hanne Valtari. Teille, jotka ette ehkä entuudestaan tätä voimakaksikkoa tunne, on pieni esittely paikallaan.

Rämön blogin, Salamatkustajan, sivuilla kuvaillaan naista postausten takana seuraavilla sanoilla: ”Blogin kirjoittaja Satu Rämö , 37, on ekonomi, yrittäjä, kirjailija, äänikirjojen suurkuluttaja, islanninhevosfani, jäätikköoppaan vaimo, kahden lapsen mutsi ja parantumaton yökukkuja.” 

Ja toisaalla, Valtarin huikean suositussa Lähiömutsi-blogissa, kerrotaan sivuston kirjoittajasta sekä itse blogista näin: ”Lähiömutsi on ajatuskoostamo ja perheblogi, jossa pohditaan äitiyttä ja pyritään löytämään arjesta kauneutta sekä onnea. Kotikaupunkimatkailua Helsingissä, 50-luvun kerrostalokodin rymsteerausta, urbaania marttailua ja lapsiperheseikkailuja lähimetsissä sekä maailmalla. Blogin kirjoittaja Hanne Valtari on 34-vuotias ammattikirjoittaja sekä äiti kahdelle.”

Rämön ja Valtarin yhdistyneet voimat punoutuvat Unelmahommien sivuilla upeaksi kokonaisuudeksi; kirjoittajien soljuvasti ilmaistut omat osuudet sekoitettuina haastateltujen henkilöiden ajatuksiin tekevät teoksesta niin viihdyttävän ja monipuolisen, ettei sitä malttaisi laskea alas näpeistään.

unelmahommissa2

Pääajatus teoksessa on siis juurikin se, mistä nimikin jo antaa osviittaa. Eli idea siitä, että työ todellakin voi olla aidosti kivaa, kiinnostavaa ja inspiroivaa. Jotain, mihin liittyy intohimoa, iloa ja vahvaa henkilökohtaista draivia. Se unelmien työ. Suomalaiset helposti kavahtavat tällaista sanaparia – ihan kuin olisi vähän kerskailevaa puhua duunistaan unelmien täyttymyksenä. Miksiköhän? Tähän on varmasti moniakin syitä, mutta omasta mielestäni turhan nolostelun voisi vihdoin jättää romukoppaan ja hehkuttaa työtään tai urahaaveitaan avoimesti ja innolla. Sillä se on omasta mielestäni varmaa, että maailma on ehdottomasti parempi paikka kun entistä useampi tekee itselleen sopivaa työtä; on se sitten eläintenhoitoa, hissien korjaamista, tanssia tai raakasuklaakonvehtien taiteilua.

Itsessäni kirja on herättänyt entistä vahvemman halun tehdä töitä yrittäjänä. Ajatus omana pomonani toimimisesta tuntui vielä muutama vuosi sitten kaukaiselta unelmalta, mutta nyt näen sen saavuttamisen jo ihan realistisena projektina. Unelmahommia luettuani ymmärrän entistä selkeämmin, että haaveeni pitää purkaa pieniin osiin, askel askeleelta toteutettaviin toimiin, ja edetä sitä kautta kohti ”maaliviivaa”.

Tähän liittyen, on hyvä päättää tämä kirjahehkutus sekä koko postaus Linda Liukkaan Hello Ruby -kirjan lauseeseen. Tämä viisaus löytyy sekin uuden uraraamattuni sivuilta. Suosittelen lämpimästi muutenkin syventymään Liukkaan haastatteluun, se on täyttä kultaa. Ja se lause – se menee näin:

”Ruby haluaisi heittäytyä maahan itkemään, mutta hän on järkevä tyttö ja tietää, että usein isot ongelmat ovat vain nippu pikku ongelmia.” 

-V

Pssst! Seuraa VIOLAN-menoa helposti Instagramin, Facebookin ja Bloglovinin kautta.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jessica toukokuu 20, 2017 at 6:09 pm

  Olipas hyvä teksti(jälleen)! Unelmat on kyllä tärkeitä ja sallittuja. Itse täytyy kyllä sanoa, että omat unelmat koko ajan vain hiipuu kun hakee opiskelemaan uudestaan ja uudestaan ja tekee jatkuvasti työtä sen eteen, mut koskaan se ei tuota tulosta. Ollut välillä vaan sellanen olo, että pitäis luopua niistä unelmista vaan. 🙁

  • Reply Viola toukokuu 20, 2017 at 6:55 pm

   Tiedän, että kuulostan mummolta mutta monesti asioiden kokonaisuudet on helpompi hahmottaa jälkikäteen; eli esim juuri se miksi jotkut asiat ovat aikoinaan epäonnistuneet. Asioilla on tapana lopulta järjestyä, usko pois! <3

   • Reply Jessica toukokuu 22, 2017 at 6:50 am

    Et kuulosta yhtään mummolta! 🙂 Kiitos noista sanoista. Oot ihana!<3

  Leave a Reply