Kirjat

Viikon kirjavinkki: Girl, wash your face

lokakuu 9, 2018


 

 

Viikon kirjavinkki: Girl, wash your face

 

Kenelle: Sinulle, joka kaipaat potkua pebaan ja uutta meininkiä elämääsi. Myös sinulle, jos pohdit äitiyden ja uran yhdistämistä, naiseuden paineita tai unelmiesi arvokkuutta.

Keneltä: Kirjoittaja Rachel Hollis on noussut kuuluisuuteen The Chic Site -bloginsa kautta. Nykyään Hollis kirjoittaa kirjoja, kiertää ympäri Jenkkilää puhumassa tilaisuuksissa sekä pyörittää omaa yritystään. Tämän lisäksi hänellä on neljä (!) lasta – joten itseäni kiinnosti kovasti penkoa Girl, wash your face -sisältöjä sen toivossa, että saisin tietää kuinka tämä nainen hoitaa nämä kaikki elämänsä osa-alueet. Osin tähän pohdintaan löytyy vastaus kyllä jo Hollisin blogin sivuiltakin:

”I’m Rachel Hollis, a proud working mama with four kids and an ultra hunky husband. I worship coffee like a deity, I read books like my life depends on it and think vodka with La Croix is one of the greatest inventions of the last decade.

When it comes to women, there always seems to be a question about how we can balance everything. Girl, I don’t even try!

I’ve got four kids (one of which is the gorgeous queen I’m holding above) and whether I’m at home with them or at Chic HQ with the team, life is never calm and balanced. Instead, I embrace my chaos and seek only to feel centered amongst the flurry. The babies and housework and spreadsheets and meetings and 5th birthday parties to plan, along with a million other things that might overwhelm me? They are just a list of my many, many blessings.”

Kirjan ydin: Naiseksi kasvamisen, aikuisuuden, äitiyden ja uran aiheet ovat tässä kirjassa The Thang. Kerrontaa maustaa Hollisin juuret, kristinusko, itseironia ja huumori.

Suosittelen kirjaa erityisesti äänikirjana, sillä Hollisin oma kerrontatyyli luo kirjan sanoihin oman sävynsä. Ja vaikket olisikaan äiti, yrittäjä tai et kokisi uskovaisen amerikkalaisnaisen ja bisnesgurun olevan ihan se your cup of tea, niin itse kyllä tykkäsin kirjan kielestäkin jo sen verran että siitäkin pelkästään voi jo ammentaa yllättävän paljon. Ei nimittäin todellakaan ole helppoa kirjoittaa kirjaa tavalla, joka tuntuu siltä kuin sinulle puhuisi hyvä ystävä – eli luontevasti, humoristisesti ja nokkelasti.

All in all, Girl wash you face on ennen kaikkea muistutus siitä, että pettymyksistä ja elämän kuopista voi aina nousta: aina on mahdollista pestä kasvonsa, unohtaa eilinen ja suunnata uuteen päivään.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sanna lokakuu 9, 2018 at 2:13 pm

  Kiitos kirjavinkistä! Kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta. Mistä löysit kirjan äänikirjana?

  • Reply Viola lokakuu 14, 2018 at 10:31 am

   Audiblesta löytyy!

 • Reply Suvi lokakuu 10, 2018 at 7:36 am

  Täytyy laittaa ylös tämä kirja vinkki!

  Tässä yhteydessä täytyy myös kiittää viime vuotisesta joulukalenterista!Sain vuoden ilmaisen jäsenyyden Yogaialle ja se on ollut kullanarvoinen asia tässä pikkulapsi-arjessa (housunlahkeissa roikkuu 2.5v ja 7kk ikäiset lapset).Yogaian käyttö kylvi pienen siemenen sisälleni,josta alkoi matka kohti tasapainoisempaa ja hyvinvoivempaa minää.Kiitos.

  Jos vuorokaudessa olisi enemmän minuutteja,niin voi kun kirjoittaisit useammin,sinun blogiasi on niin ihana lukea <3

  • Reply Viola lokakuu 14, 2018 at 10:33 am

   Voi miten iloiseksi tulinkaan kuin kerroit tuosta Yogaian vaikutuksesta arkeesi – jee, ihan mahtavaa! <3

   Ja joo, tavoite on petrata lähiaikoina blogitekstien postailuissa sekä pituuksissa.. juurikin nuo vuorokauden minuutit vaan välillä iskevät vastaan. 😀 (#lapsiarki) Mutta niin ihana kuulla, että viihdyt blogin sivuilla!

  Leave a Reply