Kirjat

Viikon kirjavinkki: Steering by Starlight

lokakuu 25, 2018

 

Nyt seuraa tunnustus: yhdessä vaiheessa elämääni kävin läpi vaiheen, jossa luin paljon kirjoja, jotka voisi luokitella lokeroon self-help oppaat.

Hrrr, en tiedä miksi tuo self-help on mielestäni niin kauhea termi, mutta itselleni tuo nimi on aiheuttanut sen, etten ole juurikaan puhunut kaikista niistä (todella hyvistäkin) kirjoista, joita tuona ”sieluni etsimisen” -aikakautena elämässäni luin.

Onneksi nykyään en enää välitä siitä mikäli joku pitää kirjavalintojani outoina – joten nyt voinkin iloisesti todeta, että edelleen diggailen hyvistä elämäntaito-oppaista todella paljon. Kuten kaikkiin kirjakategorioihin, myös self-help teoksiin lukeutuu monia ns. ”höttö-opuksia”, jotka ainakin itselleni menevät ihan liian kauas kristallien analysoinnin ja enkelivoimien hehkutuksen puolelle.

Ne kirjat, jotka itseeni tekevät vaikutuksen ovat käytännönläheisiä, (joskus viiltävänkin) rehellisiä ja inspiroivia. Yksi tällainen teos on ensimmäinen lukemani ns. self-help kirja, Martha Beckin Steering by Starlight.

Elämässäni hieman eksyneenä parikymppisenä osuin Martha Beckin äänikirjan ääreen sattumalta. Sattumanvaraisuudesta huolimatta koin noiden iPodini kanssa vietettyjen Steering by Starlight – kuunteluhetkien aikana monia ahaa-elämyksiä. Kuten sanottu, olin tuona aikana reilusti nykyistä nuorempi, joten en enää tarkalleen muista kirjan sisältöjä tai suurimpia inspiraation hetkiäni sen äärellä – mutta muistan, että kirja toi aitoa lohtua ja turvaa epävarmaan olemiseeni.

Teosta kuvaillaan Beckin omilla sivuilla näin:

”Steering by Starlight offers readers a powerful set of new tools—fresh coping strategies based on cutting-edge research in psychiatry and neurology—that will help them overcome obstacles and set their lives on course. Dr. Beck’s trademark humor and empathy are at the heart of her gift for helping people who feel disconnected from their true sense of purpose: to locate meaning in their lives. Utilizing the same methods that have proven most effective with her private clients, Dr. Beck reconnects readers with their authentic needs and desires. Whether a person is seeking better relationships, more focused career direction, or a more harmonious lifestyle, Steering by Starlight’s hilarious and touching anecdotes, case studies, and practical exercises will point the way.”

Beckiä taas kuvaillaan Amazonin sivuilla näin (ah, tämä lause on kuin omasta unelmatulevaisuudestani):

”Martha lives on her ranch in California with her tribe of horses, gophers, wild turkeys, a bobcat named Candalario Aguilara, and some people, too. ”

Luulenpa että luen Beckin kirjan uudestaan piakkoin – olisi nimittäin hauska nähdä, onko kirjalla vielä samanlaista vaikutusta itseeni kuin tuolloin aiemmin…

Niin tai näin, kaikilla lukemillani kirjoilla – self-helpiä tai ei – on oma paikkansa ja aikansa elämässäni – ja se on aika hieno ajatus.

 

 

-V

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply