Kahvilat Reissut

Kahvilarakkautta – Tammisaari & Café Gamla Stan

heinäkuu 24, 2018

 

Päätin heitellä tänne blogiin jatkossa aina sopivina hetkinä kahvilavinkkejä, sillä, noh… Miksi ei?

Rakastanhan kahviloita (ja KAHVIA toki myös) intohimoisesti – ja erilaisten kahviloiden fiilistely on mielestäni yksinkertaisesti i-ha-naa.

Kahviloissa kun on kyse niin paljon muustakin kuin vain siitä kahvista sekä sen kyljessä mahdollisesti ostetusta kakkupalasta, leivästä tai mistä milloinkin. Kahvilat ovat paikkoja, jotka huokuvat rentoutta (ainakin jos kahvila on hyvä), lupauksia viihtymisestä (mukavat tuolit ovat aina suuri plussa) sekä pientä luksusta arjen (tai lomankin) keskellä. Sillä sitähän se on, aitoa luksusta – se kun saa eteensä pullan ja kahvin eikä sitten tarvitsekaan muuta tehdä kuin nauttia herkuistaan. Samalla sitä saa myös ansaitusti hetken poissa kodin ja töiden vastuista, tiskeistä ja pyykkivuorista, kauppalistoista ja maileista.

Kahvilat ovat myös loistavia paikkoja palavereille ja muille työtapaamisille. Kaltaiseni pienyrittäjä voikin siis huoahtaa helpotuksesta katsellessaan Helsingin loistokasta kahvilatarjontaa, sillä siinä sitä on mistä valita: työhuoneita pitkin kaupunkia! Sillä työn tekoon tunnelmaltaan sopiva kahvilahan on kuin lähes ilmainen – tai no, kahvin hintainen – työhuone. Toki joissakin (nuivissa) kahviloissa saatetaan työtä tekeviä läppäri-ihmisiä sekä palaveroivia ryhmiä katsella pahalla näiden viipyessä kahvilassa normiasiakasta pidempään – mutta parhaissa kahviloissa on aina tunnelma, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki. Niin perheet, kaveriporukat kuin MacBookeja pöydissään näpyttelevät yrittäjätkin.

 

 

Teimme ihan hiljattain miehen ja lapsen kanssa minimittaisen roadtripin ja sen aikana vietimme päivän Tammisaaressa. Laventelin, hattaran ja minttujäätelön sävyisten puutalokujien keskeltä löysimme kahvilan, joka kantoi nimeä Café Gamla Stan.

Paikka jäi mieleeni monestakin syystä. Ensimmäinen oli se, että sain siellä roadtripin parhaan cappuccinon (kauramaidolla of course). Lisäksi kahvilasta löytyi aivan mielettömän hyvää (vegaanista!) porkkanakakkua, josta sain nautiskella kahvini kera, puutalomiljöön sisäpihalla. Miehellä oli mustikkapiirakkaa joka sekin oli hyvää, positiivisella tapaa kotona tehdyn makuista.

Gamla Stan on kesäkahvila, eli se sulkee ovensa koko talvikaudeksi. Suosittelenkin kaikkia kaltaisiani kahvilafanaatikoita suuntaamaan nyt kipin kapin Tammisaareen – ette tule pettymään.

 

Kahvilarakkautta & rauhaa kaikkien päiviin!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply