Reissut

Mitä jos parhaat reissut tapahtuvatkin kotimaassa?

elokuu 24, 2018

 

Me tehtiin joitain viikkoja sitten miehen ja pojan kanssa retki kesä-Tampereelle. (Onko kellään muulla vaikeutta sanoa Tampere-sanaa mielessään normaalisti? Mulla siihen tulee AINA sellainen törkeä mustamaggara-murre päälle.) Ja olipa yksinkertaisesti ihanaa!

Tällaiset oimikäkesä-ja-kaikki-oli-niin-ihanaa-postaukset ovat jonkun mielestä ehkä vähän turhia, mutta eivät omastani. Mikäli asiaan liittyy reissu (ja vieläpä astetta ekologisempi kotimaan reissu), vohveleita ja elämäni miesten seuraa – niin silloin on ainakin meikäläinen ihan myyty.

Ekologiseen matkailuun liittyen muuten: olen miettinyt paljon viime aikoina sitä, kuinka kovasti haluaisin lähteä joskus perheen kanssa kunnolla kiertämään Suomea – täällä on oikeasti niin paljon nähtävää, mutta se tuppaa helposti omaa kotimaataan liian läheltä tutkailevalta unohtumaan. Myös viime aikojen tietotulva liittyen lentämisen ympäristöhaittoihin on viilannut omia matkailuajatuksia uuteen suuntaan; sellaiseen, jonka myötä toivoisi rakentavansa – edes pienien juttujen kautta – vähän uudenlaista reissukulttuuria. Sellaista, joka takaisi sen, että omakin lapsi voisi nauttia matkustamisen upeudesta oman elämänsä aikana.

Mutta kuinka ihmeessä aktiivinen matkailu kohtaa ekologisuuden? Suoraan sanoen en ihan tiedä, mutta pienin askelin yritän tässä asiassa kulkea kohti parempaa. Esimerkiksi ensi kesäksi suunnittelimme miehen kanssa Euroopan (ja erityisesti Saksan) kiertelyä, mutta lentokoneiden sijaan autoa käyttäen. Eihän se toki mikään ideaaliratkaisu ole – mutta silti askel uuteen suuntaan! Ja mikäli jonain kauniina päivänä suuri unelmani sähköautosta käy toteen niin sittenhän se mahdollistaisikin ihan uudella tavalla vihreämmän (auto)matkailun meidän poppoolle. Ah, one can dream!

 

 

Mutta juu, vielä takaisin Tampereelle: siellä tosiaankin oli ihan parasta. Oli aurinkoa, hellettä, leppoisia ihmisiä (ovatko tamperelaiset jotenkin erityisen rentoja?), Pikku Kakkosen leikkipuistoa lapselle ja ihanien kahviloiden herkkuja meille vanhemmille. Mies ehti myös Tampereen (kuulemma upealle) frisbeegolf-radallekin päivän aikana ja kaiken kruunasi Vohvelikahvila ja sen ylihyvät antimet.

 

 

Tampere-käynti sekä kesällä tehty kotimaan mini-roadtrip saivat tosiaankin sydämeni roihahtamaan ajatukselle laajemmasta kotimaan roadtripistä ihan kunnolla. Asiaa vielä enemmän mietittyäni aukesivat silmäni vihdoin sille faktalle, että edessäni on aivan upea maa, jonka pinta-alasta kuitenkin suhaan edestakaisin vain hassua pientä plänttiä.

Helsinki-kuplani on periaatteessa vallan toimiva, mutta mitä kaikkea muu Suomi voisikaan tarjota?

 

-V

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Outi elokuu 24, 2018 at 4:46 pm

  Kotimaassa on kyllä myös paljon ihania kohteita. Itse suosittelen erityisesti Lappia ja oikeastaan mihin vuodenaikaan tahansa. Me olemme usein käyneet marraskuussa Luostolla, jolloin talvisesonki ei ole vielä alkanut, mutta ensilumi on jo usein satanut ja aurinko nousee vain muutamaksi tunniksi taivaanrantaan. Siellä on silloin ihanan rauhallista ja jouluihmisenä voi fiilistellä jo tulevaa joulua kynttilöiden ja pipareiden kera.

  Viime kesänä teimme mökkireissun Muonioon ja sitä aluetta voin myös suositella. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa jos minkälaisia luontoelämyksiä ja maisemat on upeat ihan vaikka vain autoillenkin.

  Pakko vielä mainita lisäksi Kilpisjärvi. Ne karut maisemat ja upea Saana lumoaa ja sieltä on myös helppo hurauttaa retkelle Norjan puolellekin.

  T. Lappi-fani

  • Reply Viola elokuu 25, 2018 at 11:15 am

   Nyt nolo tunnustus: en ole koskaan ollut Lapissa! Eli sinne on kyllä pian päästävä. Ja hei, ihania vinkkejä muutenkin – kiitos! 🙂

 • Reply Huihai elokuu 25, 2018 at 6:27 pm

  Hei; Niin, onhan se hiukan hassua, että muuallakin on elämää kuin Helsinki- kuplassa…😂. Mutta noin melko vakavasti ajatellen (😊), Suomea on hieno kiertää. Ja muksuna kun sitä autolla tehtiin, niin ei silloin jäänyt mieleen paikat tai nähtävyydet. Edelleen muistan sen yhdessäolon, makkaranpaistot, teltassa nukkumiset, uimarannat ja ne pahuksen ötökät Lapissa 😊. Koli, Puijo, porot…Sanoisin, että älä ainakaan lapsen takia stressaa, että pitää mennä sinne ja tänne. Tärkeintä on olla yhdessä, levittää viltti ja syödä siinä eväät. Ei väliä mihin sen viltin levität, ei se ole oleellista ( ja tämän muuten tiedätkin😃).
  Mutta Suomi on hieno maa ja lämpimästi suosittelen kiireetöntä matkailua ilman aika- tai muita varauksia. Melko rentouttavaa
  😄.

  • Reply Viola syyskuu 2, 2018 at 7:47 pm

   Kaikki sanomasi on NIIN totta! Etenkin tuo, että loppujen lopuksi sillä, mihin sen reissuviltin levittää ei ole väliä… Vaan sillä että ollaan ja nautitaan! 🙂

 • Reply Pauliina elokuu 27, 2018 at 3:52 pm

  Suosittelen kesäkohteeksi Savonlinnaa. Aivan ihastuttava kaupunki kesällä järvien ympäröimänä. Varsinki heinäkuussa oopperajuhlat tuovat turisteja. Toki lähialueilta löytyy myös luontokohteita (kaksi kansallispuistoa, harjualue) ja muita vierailemisen arvoisia paikkoja (mm. maailman suurin puukirkko ja hotelli Punkaharju).

  • Reply Viola syyskuu 2, 2018 at 7:46 pm

   Savonlinnaan pitää päästä, hyvä että muistutit – kiitos! 🙂

 • Reply Merimiehen vaimo elokuu 27, 2018 at 5:00 pm

  Suomessa on monta ihanaa kohdetta! Me tykkäämme reissata autolla emmekä pelkää pitkiä ajoja, päinvastoin! Autolla on ihana matkustaa 🙂
  Mukavaa viikkoa!

  • Reply Viola syyskuu 2, 2018 at 7:46 pm

   Autolla reissaus ON tosiaan ihan parasta! 🙂

  Leave a Reply