Ruoka

Ei-vegaaniset tuotteet, joita himoitsen

syyskuu 2, 2018

 

Pyrin nykyään syömisissäni painottamaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja aina kun se on mahdollista. En siis ole vegaani, mutta ruokavalioni on kuitenkin kokonaisuudessaan ainakin noin 80 % osalta kasvipohjainen.

On kuitenkin muutama ei-vegaaninen tuote, joita himoitsen aika ajoin. Näille en ole löytänyt hyviä vege-vaihtoehtoja – eli saa vinkata mikäli vinkkejä sieltä joltakulta löytyy!

 

-Turkkilainen jogurtti (luomu)

Vietin aikanaan suuren osan lapsuudestani Ranskassa ja siellä muistan usein syöneeni maustamatonta, hyvin paksua jogurttia, jonka makua rakastin. Kun sitten kerran tajusin Valion Luomu turkkilaisen jogurtin olevan aika täsmälleen samanmakuista, olen välillä joutunut nappaamaan tämä tuotteen kaupan hyllyltä mukaan. (vaikkei siitä oikein kiittele vatsa – eikä ihokaan)

-Vuohenjuusto

Ah, vuohenjuusto. Aikanaan siirtyessäni pois lehmänmaitojuustoista (lähes kokonaan, mutten täysin – kts. seur. kohta) päädyin testaamaan vuohenjuustoa vaihtoehtona aiemmille perusjuustoilleni, sillä olin kuullut vuohen- ja lampaanmaitotuotteiden sopivan monien vatsoille paremmin kuin perus lehmänmaitotuotteet. Ja niinhän se sopikin! Vuohenjuusto onkin oma superherkkuni, jota ajoittain käytän viikonloppuaamujen voileivillä; tomaatin, avocadon ja basilikan kera.

 

 

-Halloumi

Vuohenjuustojen lisäksi on halloumi yksi heikko kohtani maitotuotteiden maailmassa. Ja kyllä, olen testannut lähes kaikki vegejuustot läpi. Ikävä kyllä inhosin niistä jokaista, syvästi. Kasvipohjaisista juustoista Porlammin VegePlus on ainoa joka on mielestäni ok. Uskon, että vegaanisten juustojen maailma tulee varmasti kehittymään lähitulevaisuudessa paljon ja odotankin sitä kuin kuuta nousevaa! Sillä halloumin voittanutta ei vaan ole vielä löytynyt.

 

Löytyykö sieltä kaltaisiani melkein-vegaaneja, joilla on ”salaisia paheita” eläintuotteiden maailmasta?

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Milla Sukhimatoilta syyskuu 2, 2018 at 9:19 pm

    Ihanan rehellinen postaus. Josta tuli kauhea (juusto)nälkä! Hienoa, jos periaatteita on mahdollista noudattaa, mutta en haluaisi ajatella vuohenjuustoa suurena syntinä…koska rakastan sitä myös.

    • Reply Viola syyskuu 4, 2018 at 12:29 pm

      Joo rehellisyys kunniaan – näissäkin asioissa! 😀 Yritän parhaani tosiaan kasvipohjaisessa syömisessä mutta välillä vaan lipsuu. ps. Ja vuohenjuusto on tosiaan ah-niin-ihanaa!

    Leave a Reply