Ruoka

Pupunruokaa & haaste tammikuulle

joulukuu 30, 2016

tibits

Niin sä syöt tota pupunruokaa. Oh ja ah kuinka usein tätä lausahdusta sai kuulla vielä aikanaan, ryhtyessäni lukioikäisenä kasvissyöjäksi. Nykyään on onneksi kuljettu jo kauas noista ajoista, enkä ole enää pahemmin näitä ”hauskoja letkautuksia” kasvissyöntiin liittyen kuullut. Tosin ne ikuiset proteiinikysymykset leijuvat edelleenkin ilmassa ajoittain… Ruokabrändien rakentama proteiini-hypetys on nimittäin aiheuttanut sen harhaluulon, että protskuja pitäisi jotenkin jatkuvasti tankata. Näin ei kuitenkaan ole, on kyseessä sitten seka- tai vegeruokavalio – aiheesta tietoa muun muassa Puolikiloa.fi-sivulla.

Anyways, viime aikoina olen itse syönyt yhä enemmän vegaanisesti. Lähdin hommaan henkselit paukkuen, kuten aina teen innostuessani jostain – mutta sitten tajusin, että ruokavalion hiominen uuteen suuntaan on omalla kohdalla parempi tehdä vähitellen. Näin ollen olen pala palalta opetellut uusia tapoja syödä entistä enemmän kasvisvoittoisesti, ja vähitellen esimerkiksi juustot ovat jääneet lautaselta pois lähes kokonaan. Edelleen saatan syödä normipizzaa, enkä jaksa stressata syömisistä juhlatilanteissa – mutta muuten on ruokavalioni viime aikoina ollut lähes täysin vegaaninen.

Tammikuussa alkava Vegaanihaaste tarjoaa täydellisen mahdollisuuden itselleni testata täysipäiväistä vegaaniateriointia yhden kuukauden ajan. On kiinnostavaa mitkä asiat tuntuvat mahdollisesti haastavilta ja mitkä ehkä yllättävän helpoilta. Saas nähä!

tibits2

Tammikuussa siis luvassa mitä luultavimmin enemmän ruokareseptejä kuin mitä viime aikoina olen tänne ehtinyt rustailemaan – aion ottaa tehokkaan testiasenteen uusiin ruokiin Vegaanihaasteen kautta: pannu kuumaksi siis ja entuudestaan vieraita juttuja kokkailemaan!

Lähteeköhän joku teistä ihanaisista messiin Vegaanihaasteeseen? (Voisin ehkäpä perustaa oman tsemppiryhmän vaikkapa Facebookiin mikäli siellä ruutujen toisella puolella olisi monia asiasta kiinnostuneita.)

-V

Ps. Postauksen kuvissa näkyy Lontoon mahtava Tibits-kasvisrafla. Suosittelen! (nyt alkoi kuola valumaan kun lähdin muistelemaan noita Tibitsin ruokia… Oijoi.)

 Pssst! Seuraa VIOLAN-menoa helposti Instagramin, Facebookin ja Bloglovinin kautta.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lurre joulukuu 30, 2016 at 6:29 pm

  Oma tän hetkinen imetysdieetti lähentelee vegaanista ruokavaliota. Tuota pupunruoka-kommenttia oon kuullut välillä, se ei jaksa edes naurattaa, on niin jotenkin vanha juttu jo 😀
  Kiva juttu, että reseptejä on luvassa 🙂 Kiva kokeilla uutta. Sit joskus kun imetysdieetin saa purettua, niin en kauheen lihaisaan ruokavalioon ajatellut palaavanikaan. 🙂

  • Reply Viola tammikuu 2, 2017 at 12:55 pm

   Niinpä, old news tosiaan noi letkautukset 😀

   Ja jep, tuttuja juttuja noi imetysdieettihommat myös… 🙂

 • Reply heidisusanna joulukuu 30, 2016 at 7:37 pm

  Tsemppiryhmälle ehdoton tsemppipeukku! Kahdeksan vuotta on punainen liha ollut pois ruokavaliosta ja alkuaikoina hetki vegaanina, mikä sen ajan maalaiskylässä ja koulussa oli täys floppi. Muutama vuosi sitten tuli kala ja kana ruokavalioon että alkoi perheruokailut helpottua, kun ei kokkaajiksi ole oikein minusta eikä miehestä hyvien vegeruokien suhteen. Nyt kiinnostais tämä tammikuu kokeilla taas vegaaniutta, mutta tsemppauksen tarve kyllä olisi kova. 🙂 Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

  • Reply Viola tammikuu 2, 2017 at 12:57 pm

   Meitä taitaisi olla vain me kaksi joten pitää vielä miettiä ryhmää 😀

   Vegeruoat ovat mielestäni niin paljon helpompia tehdä kuin usein ajatellaan – tätä myyttiä siis aion yrittää alkaa tässä purkailla, stay tuned! 🙂

 • Reply Jessica joulukuu 31, 2016 at 12:00 am

  Jos asuisin yksin niin voisin hyvin kokeillaki, mut koska asun isän luona niin se ei oikein onnistu. Pitää syödä sitä mitä tarjolla on 😀 but someday I will try it! 😉

  • Reply Viola tammikuu 2, 2017 at 12:57 pm

   No mutta no hätä, someday tosiaan! 🙂

 • Reply Mira joulukuu 31, 2016 at 4:45 pm

  Hei kiitti tästä vinkistä! Vegaanius on ajatuksen tasolla kiinnostanut pitkään, joten päätin tarttua haasteeseen ja kokeilla onnistuuko. Mitenkään tiukkapipoisesti en meinannut tähän ryhtyä, koska en halua esim. kotona käydessäni perheeni elämää vaikeuttaa sillä, että minulle pitäisi tehdä eri ruokaa. Yksin ollessani kokeilen vegaaniruokaa, ja jospa tästä saisin potkun tehdä kauan kaipaamani elämäntapa- ja ruokavaliomuutos ja onnistuakin siinä. Hyvää uutta vuotta!

  • Reply Viola tammikuu 3, 2017 at 10:44 am

   Jes, mahtavaa! Tsemppaan sua täältä suunnalta täysillä! 🙂 Ihanaa uutta vuotta!

  Leave a Reply