Ruoka

Syksyn ihanin puuro on tässä

lokakuu 12, 2017

Ensimmäiset viisi elinvuottani elelin aika lailla täysin mannapuuron voimalla. Olin siis jokseenkin omituisen kiintynyt tähän ruokalajiin ja todellakin söin sitä aina kun vain mahdollista. Ja aina kera voisilmän. Mikä tahansa muu extralisuke olisi tuon ajan mannapuritanistin sielulleni ollut täysi kauhistus.

No, ajat muuttuvat ja mannapuurotkin kehittyvät! Hiljattain löysin nimittäin loistavan tuotteen, SunSpeltin Spelttimannan, joka on täysin luomua ja 100%:sta spelttiä. Wau, me like.

Olin tosin hieman skeptinen ensimmäistä puuroannostani SunSpeltin uutukaistuotteesta keitellessäni. Mannapuuro kun on, kuten todettua, itselleni hyvin pyhä asia. Onneksi otin kuitenkin puurokauhan käteeni ja kiehautin annoksen spelttimannapuuroa – sillä tästä puurosta tulikin todellinen hitti meidän perheessä.

Nyt olenkin kehitellyt spelttimannaryyneistä tämän hetken ihanimman aamupuuron – ja ihme kyllä (aiemman voisilmä-ehdottomuuteni huomioon ottaen) – siihen tulee puuroryynien lisäksi banaania.

Tämä kombo voi tuntua aluksi hieman yllättävältä, mutta banaani sopii mannaan todella hyvin ja sen makeus korostuu ihanasti tässä lämpimäisessä puuroannoksessa. Meillä – itseni lisäksi – reilun vuoden ikäinen taapero on hulluna tähän puuroon. Hän on jokseenkin tough crowd nykyään ruokien suhteen (vahva nirsoilukausi meneillään), joten tätä  mannafanitusta voi pitää todellisena voittona myös tässäkin suhteessa!

Ja se banaani, se kannattaa lisätä puuron vasta itse puuroannoksen ollessa jo kulhossa valmiina, näin banaanin maku säilyy raikkaana ja puuron lämpötilakin mukavasti vähän laskee kuumasta sopivan lämpimäksi. Eli siitä vaan sitten heti lusikka käteen ja nauttimaan! Ah.

Ja itse asia, eli puuron resepti – tässä se tulee:

 

Pehmeän aamun banaanimannapuuro

5 dl kauramaitoa

1 1/4 dl Spelttimannaa

ripaus suolaa (jätä pois jos teet puuron pienelle lapselle)

1 1/2 kpl kypsää banaania

 

-Kuumenna maito kattilassa.

-Vispaa sekaan mannaryynit, koko ajan puuroa sekoittaen. Sekoittele seosta parin minuutin ajan.

-Lisää sekaan suola.

-Laita puuro annoskulhoon ja lisää sekaan hyvin muussattu banaani.

-Nauti.

 

 

Lempeitä aamuja!

-V

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Suvi lokakuu 24, 2017 at 3:08 pm

    Kiitos vinkistä! On todella hyvää, tästä tuli suosikkini! Tein ilman banaania mutta toimii hyvin myös hillon/voisilmän/marjojen kanssa 🙂

    • Reply Viola lokakuu 25, 2017 at 10:52 am

      Jee, kiva kuulla että löysit uuden suosikin!

    Leave a Reply