Ruoka

Talvipäivän pehmeä bataattisosekeitto

marraskuu 14, 2017

 

Lapsuudestani muistan monta ruokalajia hyvin, mutta erityisen lämpöiset muistot nousevat mieleeni ajatellessani äitini kokkaamia sosekeittoja (ja itse tehtyjä sämpylöitä! Onni!). Nuo pehmeät keitot olivat ihan lemppariruokaani – ja ovat yhä edelleen.

Nyt viileiden päivien keskellä olenkin jälleen löytänyt tieni ihanien sosekeittojen luo. Yksi ikisuosikkini on bataattisosekeitto – ja ajattelin nyt jakaa tämän pehmoisen ja superhelpon keiton reseptin kanssanne. Sillä onko mitään kotoisampaa kuin lämmin soppalautasellinen kera ihanan leivän marraskuisen päivän pehmeänä illallisena?

 

Talvipäivän pehmeä bataattisosekeitto

(n. 4-6 annosta)

pari isoa bataattia

5-6 perunaa

6-8 porkkanaa

1 luomu kasvisliemikuutio

vettä

3-4 dl kaurakermaa

mausteita

päälle: paahdettuja pähkinöitä/halloumia/tuoretta basilikaa tms.

 

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne suureen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät.

Keitä noin 10 minuuttia, lisää kasvisliemikuutio.

Keitä vielä noin 10-15 minuuttia keskilämmöllä (riippuen kuutioiden koosta).

Juuresten tuntuessa pehmeiltä, ota esiin sauvasekoitin ja soseuta keitto.

Lisää kaurakerma ja mausteet (esim: suola, mustapippuri, kuivattu persilja/Provencen yrtit, paprika)

Anna keiton vetäytyä hetki (poissa levyltä).

NAUTI.

 

 

Pehmeää tiistaita kaikille!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katariina marraskuu 16, 2017 at 6:46 am

    Oi mikä herkku!<3 🙂

    • Reply Viola marraskuu 16, 2017 at 11:59 am

      Sitä tämä kyllä on! <3

    Leave a Reply