Sisustus Työ Yrittäjyys

Työnurkkauksen sisustusprojekti

huhtikuu 5, 2018

 

Olen polkaissut (hitaasti, mutta suht varmasti) käyntiin oman pikku työnurkkaukseni sisustamisprojektin uudessa kodissamme. Työsoppeni on siitä hassu, että se sijaitsee poikani huoneessa – joskin kyllä ovelasti katseilta piilossa, tilanjakajana toimivan suuren hyllyn takana.

Oma pikku soppeni tulee saamaan väriä sekä jotain pientä kivaa ylleen lähiaikoina, mutta mitä – sitä en ihan vielä tiedä. Olen kuitenkin äidiltäni perinyt innostuksen sisustaa hyvinkin pieniin tiloihin omia pieniä maailmojaan. Näin ollen otankin haasteena tämän minikokoisen ”työhuoneeni” henkiin herättämisen.

Tällä hetkellä nurkassani on periaatteessa vain pöytä (Ikeasta) ja tuoli (kierrätyksestä). Ja hehe, eipähän sinne juuri mahtuisikaan. Työsoppeni pieni koko ei itse asiassa haittaa itseäni yhtään – päinvastoin. Pieni, rajattu tila tuo jonkinlaista kotoisaa meininkiä koneella istumiseen ja ajatusten pyörittelyyn. Kuin olisi omassa pikku pesässään, kaukana maailman kohinoista – nurkassa on siis huomattavasti kivempiä keskittyä töihin kuin vaikkapa hälyisässä kahvilassa. (Vaikka kahviloita niin palavasti fanitankin, en oikein ikinä ole onnistunut niissä tehokkaaseen työskentelyyn.)

Työpäiväni alkavat nykyään siitä, kun olen vienyt lapsen päiväkotiin ja ulkoiluttanut Hugon. Tämän jälkeen teen kahvia ja otan aamiaista – selaillen maileja ja muita viestejä samanaikaisesti. Olen huomannut, että tämä kaava seuraa itseäni aika lailla koko työpäiväni ajan: teen töitä tauotta – kahvipaussit ja teoriassa hyvältä kuulostavat venyttelyhetket tuntuvat jotenkin ”aikaavieviltä”  kun on oman elämänsä pomo – ja myöskin yrityksensä ainoa duunien paiskija.

 

 

Luulen, että uusi pikku työnurkkani voisi tuoda tähän kuvioon kaivattua muutosta. Aionkin jatkossa testata selkeämpää työ/tauko-jakoa päiviini: töitä tehdessäni vetäydyn soppeeni ja tauot pidän suuren ruokapöytämme ääressä. Simppeliä ja toivottavasti toimivaa! Olen nimittäin huomannut, että pää surraa vähän liiankin tehokkailla kierroksilla työpäivien ajan – varmasti johtuen juurikin siitä, ettei mieli saa tarvitsemiaan ajatusbreikkejä lainkaan.

 

Joten: ei muuta kuin omaa pikku duunimaailmaani sisustamaan ja parempia ruokataukoja vaalimaan!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna huhtikuu 6, 2018 at 2:02 pm

  Niin ihanat kuvat! <3

  • Reply Viola huhtikuu 8, 2018 at 12:16 pm

   Kiitos! 🙂

 • Reply Vilma huhtikuu 24, 2018 at 6:48 pm

  Moikka! Minkä merkkinen on ruokapöydän yllä oleva valaisin? 🙂

  • Reply Viola huhtikuu 27, 2018 at 9:46 am

   Heippa Vilma! Kääk, nyt pitää yrittää selvittää – en nimittäin muista! Oli itsellekin jokin ihan uusi merkki, ostettiin lamppu Kodin Terrasta. 🙂

  Leave a Reply