Tyyli

Kirppis-syksy alkakoon!

syyskuu 21, 2018

 

Näinhän se nyt vaan on, syksy on saapunut! Itse olen syyskaudesta jotenkin enemmän fiiliksissä kuin aikoihin. Enkä vähiten siitä syystä, että syksyvaatteet ovat mielestäni vaatevuodenaikoja ajatellessa ehdottomasti selkeä voittaja.

Paksut neuleet, lämpöiset takit, söpöt eri väriset pipot, bootsit sekä saappaat, nahkatakit ja kesämittoja vähän pidemmät mekot… Ah – kaikki niin ihania!

Syksyinen vaateintoiluni ei tosin tarkoita sitä, että juoksisin hullun lailla kauppoja läpi, etsien täydellistä kaulahuivia tai sitä kaikista ihaninta villatakkia. Sillä ensinnäkin – onko kellään ylipäätään aikaa shoppailuun? Ja toiseksi, shoppailu ei oikein nappaa enää nykyään – ei ainakaan siinä muodossa kuin ennen.

Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, että olin kyllä aikanaan jonkun luokan himoshoppari ja törsäsin vaatteisiin enemmän kuin laki sallii. Erityisen pahoja törsäilykohteita olivat ulkomaanmatkat, joiden aikana kiersin valtaisia ketjuvaatekauppoja kuin kauppakeskuksien pyhiinvaeltaja konsanaan.

 

 

Entäs nykyään sitten?

No, en ole aikoihin ostanut vaatteita (yksiä housuja lukuun ottamatta). Olen saanut second handinä tutuiltani pari juttua ja lisäksi meikäläistä on hemmoteltu hiljattain parilla vaatelahjalla –  mutta näitä lukuun ottamatta en muista milloin olisin itse ostanut uusia vaatteita kaappiini.

 

Tämä tilanne johtuu monestakin asiasta. Niitä ovat;

-elämäntilanne (eli pikkuruinen aloittavan yrittäjän budjetti)

-haave oikeasti kestävämmästä vaatekaapista (esim. viimeksi eilen huomasin TAAS suhteellisen uusissa lenkkareissani reiän. Missä laatu, missä kestävyys?)

-huoli ympäristöstä

 

Samanaikaisesti huomaan kuitenkin kaipaavani sitä tunnetta, kun vaatekaappi näyttää omalta. Ihanalta ja kutsuvalta, pehmeältä ja skarpilta, seksikkäältä ja mukavalta. Omalta. 

Niinpä haluaisinkin uudistaa vaatekaappini sisältöä, aika suurella kädellä. Äitiyden myötä on kaappini nimittäin kokenut aikamoisia pula-aikoja, sillä monet hormonimyrskyissä tekemäni suursiivoukset ovat aiheuttaneet sen että olen todellakin tyhjentänyt kaapeistani kaiken turhan pois. Jäljellä on ihan kivoja juttuja, mutta kokonaisuus tuntuu jotenkin väärältä. Liian neutraalilta, vaisulta ja perusmeiningiltä.

Näin ollen olenkin ottanut syksyni kivaksi projektiksi vaatekaapin uudistuksen, lompakkoa ja luontoa säästäen. Aionkin siis koluta kaikki Helsingin kirppikset läpi tässä tulevina viikkoina ja kuukausina! Eli vinkkejä otetaan vastaan. (Mieluusti kuulisin myös Suomen muista huippukirppareista, please do tell!)

Sillä oi kuinka kaipaankaan sitä osaa itsestäni, joka intoili röyhelöistä ja hulmuvista helmoista, käytti suuria värikkäitä koruja ja vetäisi aina siltä tuntuessa silmiin kunnon eyelinerit. Luulen, että tuo osa minusta kaipaa esiin tullakseen oikeastaan vain mukavan annoksen hyviä kirppislöytöjä sekä sopivan hölmöä gansta rappia luureihin.

 

Joten: move along mukava äitityyli, olen valmis säihkyvään kirppis-syksyyn!

 

*kuvissa näkyy Trendin viimeisin numero, jossa oli kiinnostavaa juttua kestävämmästä tyylistä

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply