Vinkit

Täydellisen kalenterin metsästys, part 1

marraskuu 12, 2017

Se on alkanut.

Kalenterinmetsästyskausi nimittäin.

Loppuvuodesta tämä aktiviteetti valtaa kaltaisteni kalenterirakastajien mielet, täyttäen ne kysymyksillä, pohdinnoilla ja innokkaalla hihkumisella.

Minkälainen mahtaakaan olla tuo elämäni kaikissa mutkissa seuraavan vuoden kanssani elävä kirjanen? Onko hän tumma, vaalea, paksu vai vähän ohuempaa mallia? Mitä hän kätkee sisäänsä? Onko häntä helppoa lukea vai löytyykö hänen maailmastaan aforismeja, värikästä kuvamaailmaa ja taiteellisia vivahteita? Ja ennen kaikkea: mistä löytää tuo minulle paras yksilö JA kuinka varmistaa, että yhteinen tiemme tulee olemaan harmoninen?

Viimeiseen kysymykseen voin vastata, kalentereita jonkin verran (eri maiden monissa eri kirjakaupoissa) selanneena: kalenterin pitää tuntua oikeantyyliseltä omaan makuun ja elämään. On turhaa ostaa henkeviä aforismejä täynnä olevaa opusta jos fokus on siinä, että kalenterista täytyy löytyä vain se kaikista oleellisin ja mahdollisimman nopeasti.

Jos taas kaipaa elämäänsä kalenteria, joka on vähän jotain enemmän kuin pelkkä päivien listaaja – on homma heti vähän monimutkaisempi. Vaihtoehtoja on nimittäin pilvin pimein.

Tämä on tavallaan taivaallinen tilanne meille kalenterimetsästäjille – mutta toisaalta se tuo myös hikikarpalot otsalle. Osaanko valita oikean yksilön kaikkien näiden ihanuuksien joukosta? Ja niin me metsästäjät vaellamme ihan ressuredfordeina kirjakaupan käytäviä edestakaisin, huudellen mielessämme ”Niin moni tulee vastaan… Kuka on se oikea?”.

Mutta älkääpäs vaipuko epätoivoon, kalenterimetsästäjä-ystäväni. Ajattelin nimittäin piristää marraskuun pimeitä päiviä muutaman postauksen mittaisella juttusarjalla, jonka teema on Se Oikea Kalenteri. Jee! (Olenkohan ainoa, joka on tästä ideasta innoissaan? Hahaa.)

Ja miksi tämä kaikki vaiva? (Saattaa joku kyyninen sähköisetkalenteritforever-tyyppi kysyä)

Koska:

Päivistä tulee entistäkin kauniimpia kun niiden muistot ja sävyt voi kirjata kalenteriin, joka tuntuu omalta.

Kalenteriin, joka tuntuu ystävältä.

 

 

 

Kuva: Rifle Paper Co

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Eve marraskuu 12, 2017 at 9:23 am

  Mulla on samat jutut mielessä! Itselläni on ollut viimeiset kaksi vuotta itse suunnittelemani Personal Planner käytössä ja olen ollut tosi tyytyväinen. Mulle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat esimerkiksi suomalaiset nimipäivät ja juhlapyhät, joten ulkomaalaisia kalentereita en voi harkita, vaikka ne ovat usein kauneimpia. Nyt ajattelin käydä läpi esimerkiksi Töölön Putingin ja keskustan Papershopin, josko löytyisi jotain kivaa. Olen sellaisessa Kalenterimania-FB ryhmässä, ihan niin pitkälle en ole tässä harrastuksessa mennyt kuin monet muut 😀

  • Reply Viola marraskuu 12, 2017 at 7:30 pm

   Uuuu en tiennytkään tollaisesta ryhmästä! 😀

 • Reply Marja marraskuu 13, 2017 at 6:41 am

  Kun on tullut tähän ikään ja siihen kehityspisteeseen, että käyttää allakkaa päiväkirjanaan, pitää päivien kohdalla olla riittävästi ja hyvässä suunnassa olevaa kirjoitustilaa. Kalenterin pitää olla myös sopivankokoinen säilytykseen, koska jatkuvasti tulee esiin kysymyksiä siitä mitä teki esim. 13.11.2010, minkälainen oli ilma jne. VIP -tietoa😂, joten säilössä olevien kalentereiden tulee olla käden ulottuvilla ja pienehköjä.
  Mutta toki omaan estetiikkaan sopivia, joten joka syksy ” sisustan” tulevan vuoden kalenterin ja teen siitä ikäänkuin tulevan vuoden aarrekartan.
  Tulen seuraamaan innolla kalenterimetsästystä!

  • Reply Viola marraskuu 13, 2017 at 12:38 pm

   Ihana ajatus tuo kalenterin ”sisustaminen” aarrekartan tapaan. <3

 • Reply Jessica marraskuu 13, 2017 at 10:45 am

  Jeeee! Kalenterit kunniaan!!! Oon jo epätoivosena ettiny kivaa kalenteria, mut millään ei löydy kivaa 🙁 Innolla ootan tätä juttusarjaa. 🙂

  • Reply Viola marraskuu 13, 2017 at 12:37 pm

   Mahtavaa että muitakin kalenteri-intoilijoita siis löytyy! 🙂

 • Reply Maarit marraskuu 13, 2017 at 1:15 pm

  Tilasin eilen Adlibriksestä Hidasta elämää Tsemppikalenterin. Saas nähdä, rakastunko heti?🤘🔥

  • Reply Viola marraskuu 14, 2017 at 11:47 am

   Oi! Olisi kiva kuulla sun ajatuksia tuosta – sitten kun olet tutustunut kalenteriin :)!

 • Reply Jenni marraskuu 14, 2017 at 6:35 pm

  Mä oon ihan rakastunut Paulo Coelho-kalenteriin (nyt ehkä viides sellainen käytössä): superkaunis, paljon tilaa merkinnöille ja joka sivulla ihania, viisaita mietelauseita/otteita Coelhon teksteistä. 🙂 Plussaa vielä päiväkirjamaisesta nauhasta, jonka avulla kätevästi löytää missä viikossa mennään.

  • Reply Viola marraskuu 16, 2017 at 11:58 am

   Joo, ne on kivoja! 🙂

  Leave a Reply