Yleinen

Kaurarusinapatukat & kotoisaa onnea

tammikuu 29, 2017

hygge

Oma ruokavalioni aaltoilee jonkin verran vuodenaikojen, fiiliksen ja kropan tarpeiden mukaan. Varsinkin lämpötilojen vaihtelu vaikuttaa siihen mitä lautasellani on: kesäisin vetelen salaatteja ja itse tehtyjä mehuja päivittäin, talvisin rakastun uunijuureksiin ja lämmittäviin mausteisiin. Tietyt ruoka-aineet ovat kuitenkin pysyneet jo pitkään mukana syömingeissäni; niistä yksi on kaurahiutaleet.

Rakkaista hiutaleistani teen lähes päivittäin jotain ruokaa; puuroa, patukoita, leipää tai rieskoja. Lisään kourallisen kauraa usein myös smoothieeni; hiutaleiden mukana juoma saa kunnon kuitulisän, on tätä kautta myös täyteläisempi ja pitää nälän pidempään poissa.

Kuvissa näkyvät kaurarusinapatukat ovat itse asiassa vauvan apinaeväs-reseptin kautta kehiteltyjä, aikuisempaan makuun soveltuvia pikkuherkkuja. Kehittelin ohjeen huomattuani liian usein syöneeni beben kauraeväät ennen kuin pikkumies edes ehti niiden pariin istahtaa.

Näitä kauravälipaloja kelpaa mutustella kahvin kanssa, ottaa mukaan reissun päälle tai syödä vaikka aamiaisella mikäli isompi ateriointi aamutuimaan ei ole se oma juttu.

hygge2

Kaurarusinapatukat

(n. 6 kpl)

2 dl luomukaurahiutaleita

2 kypsää banaania

1 rkl kookosöljyä

ripaus suolaa

1 tl ceylonkanelia

päälle: rusinoita

  • Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita banaanien joukkoon kaikki muut aineet.
  • Muotoile patukoiksi pellillä, leivinpaperin päällä.
  • Laita halutessasi patukoiden päälle muutamat rusinat.
  • Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. 

Kuvissa patukoiden seurana näkyy myös aika ihana kirjaherkku; Meik Wikingin Hygge – Hyvän elämän kirja. Suosittelen tätä opusta kaikille, jotka kaipaavat rentoja ja kotoisia vinkkejä hyvään oloon – ei pingottamista ja sääntöjä vaan ennemminkin lämpöistä hengailua viltin alla, hetkiin uppoutumista ja pienten asioiden vaalimista. Eli juurikin sitä mitä kirjan nimikin lupailee: hyvää elämää.

-V

Pssst! Seuraa VIOLAN-menoa helposti Instagramin, Facebookin ja Bloglovinin kautta.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Jessica tammikuu 29, 2017 at 7:35 pm

    Siis nyt täytyy tyhmänä kysyä, että mitä on tuo ceylonkaneli? 😀 Voiko laittaa tavallista kanelia? Mä olen sen verran vieras tuolla keittiön puolella, että ei ole ihan hallussa nämä kaikki jutut. Yrittäny nyt vähän kirjotella näitä ohjeita ylös ja välillä vähän kokeilla näitä. 🙂

    • Reply Viola tammikuu 30, 2017 at 9:50 pm

      Ei yhtään tyhmä kyssäri! Itse asiassa hyvä että sanoit, en tajunnut itse tota vaan jotenkin postauksessa avata. Ceylonkanelissa on siis kumariinipitoisuudet alhaisemmat kuin normissa (täällä lisää aiheesta: http://yle.fi/uutiset/3-5470213) – ja tuo kumariini siis haitallinen kropalle kun tietyt käyttömäärät ylittyvät. Kumariini aiheuttaa ongelmia maksassa, tästä syystä monet vaihtavat ”peruskanelit” ceyloniin.

      • Reply Jessica helmikuu 3, 2017 at 9:41 pm

        Aaa hyvä tietää! Aina oppii jotain uutta 🙂 Mut tosiaan niinku sanoin olen aikas vieras henkilö keittiössä, että jos tulee tällasia tuntemattomia tuotteita ni oon heti kyselemässä 😀

        • Reply Viola helmikuu 4, 2017 at 1:16 pm

          Ihana että kiinnostaa ja kyselet! 🙂

  • Reply Carita tammikuu 30, 2017 at 4:28 pm

    Kokeilin näitä. Tuleeko sulla rapeita? Omani jäivät pehmeiksi vaikka pidin uunissa reilu 15 min. Miten säilöt?

    • Reply Viola tammikuu 30, 2017 at 9:52 pm

      Hyvä huomio, kiitos! Unohdin sanoa, että tosiaan jäävät pehmeiksi/pehmeähköiksi (uunista ja paistoajasta riippuen). Voin mieluusti postailla toisenlaisiakin patukkareseptejä jos rapsakampaa lopputulosta haikailet 🙂 (Tänään esim tein maapähkinästä ja kaurasta ihanan rapsakoita keksejä, joista saisi helposti myös patukkamallisia herkkuja)

      • Reply Carita tammikuu 31, 2017 at 10:23 am

        Kiitos, mielelläni otan vastaan uusia reseptejä.

        • Reply Viola helmikuu 1, 2017 at 10:07 pm

          Kehittelyt jatkuvat ja postailen näin ollen lisää välipalapatukkareseptejä piakkoin! 🙂

    Leave a Reply